DOCK

Huis van de Wijk Broederhuis: sport, ontmoeten, meedoen en hulp

vrijdag, november 20, 2020

‘Wat is er mooier dan generaties verbinden?’ Jan Appel van de Wijkraad

Sportcentrum De Hagedis opende 1 september 2020 haar deuren in het Broederhuis aan het Nagtzaamplein 67 in Haarlem Oost. Hiervoor zat het kleinschalige, sociale sportcentrum van Ecosol Effect in De Hagestraat. Vanwege corona-maatregelen is Het Broederhuis in beperkte mate open is én altijd op afspraak: om te komen sporten, voor hulp en ondersteuning bij het Sociaal Wijkteam. En ook de Wijkraad Amsterdamse Buurten en de Wijkfabriek zijn er actief. De kinderen uit de buurt gaan natuurlijk nog steeds naar Peuteropvang de Boefjes van HERO.
Maaltijden en andere grotere activiteiten zijn op dit moment nog niet mogelijk. Bekijk het filmpje:

Het Broederhuis is en wordt een plek waar iedereen welkom is: een Huis van de Wijk. Om te sporten, een kop koffie te drinken, een hapje te eten, buurtgenoten te ontmoeten, een plek waar je terecht kunt voor vragen, ondersteuning en hulp en een plek voor activiteiten in de wijk. Van de centrale hal wordt een mooie ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Kortom, een plek voor en door de buurt. Wanneer het weer mogelijk is, kunnen er ontmoetingsactiviteiten, koffie inloop, lunch en/of eetgroepen worden georganiseerd.

Heb je een idee voor het Broederhuis of de buurt?
Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden, wil je een rondleiding? Heb je een (buurt) initiatief, tips of suggesties? Neem dan contact op via info@broederhuishaarlem.nl. Volg de ontwikkelingen ook op Facebook Het Broederhuis.

Meer weten over de Wijkfabriek?
Michiel Groothuis, sociaal werker DOCK Haarlem, is sociaal verbinder van de Wijkfabriek en maakt deel uit van het Sociaal Wijkteam Slachthuisbuurt Amsterdamse Buurt en Van Zeggelenbuurt,
t: 088 855 5420 / e: mgroothuis@dock.nl