DOCK

Livestream 12 november: debat ‘De laatste sociaal advocaten’

dinsdag, november 10, 2020

Het Advokatenkollektief Rotterdam staat mensen bij die zelf geen advocaat kunnen betalen. Aan de gespecialiseerde advocaten trekt dagelijks een stroom aan zaken voorbij van mensen die verstrikt zijn geraakt in de regels van een steeds bureaucratischere maatschappij.
Maandagavond was de documentaire ‘De laatste sociaal advocaten’  van Ingeborg Jansen op televisie (NPO-2), over het essentiële werk van een bevlogen beroepsgroep die, als het aan de overheid ligt, wordt wegbezuinigd. Klik op de afbeelding om deze documentaire te zien. 


Livestream donderdagavond 12 november
Donderdagavond 12 november organiseert debatcentrum de Pletterij in Haarlem een livestream. De avond bestaat uit de documentaire, gevolgd door een gesprek met de maker Ingeborg Jansen, twee sociaal advocaten en met Danielle Beevendorp, sociaal raadsvrouw van DOCK Haarlem: ‘Zeker in het licht van de recente besparingen op vlak van sociale advocatuur als ook met de huidige corona-toestand nemen we graag deel. Ik vind het best spannend, maar we zijn ervan overtuigd dat onze aanwezigheid van belang is.’

Hier vind je meer informatie over de livestream van 20:00 – 21:30 uur.