DOCK

Maaltijden voor kwetsbare oudere Haarlemmers

vrijdag, november 6, 2020

Veel kwetsbare oudere Haarlemmers doen in deze tijd een beroep op DOCK Haarlem en Stichting Ontmoet Elkaar in Haarlem Oost voor een betaalbare maaltijd. Dat vertelt sociaal werker Irma Hoorn van DOCK Haarlem aan Haarlem105.

“Het gaat om oudere mensen die zelf niet meer de straat op kunnen, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn voor corona, of die zelf niet meer kunnen koken. Deze mensen eten daardoor vaak nooit meer warm.” DOCK en Stichting Ontmoet Elkaar bieden uitkomst voor de ouderen. “Wij van DOCK zijn in Haarlem Noord nog maar net begonnen met ‘Gezonde maaltijd’. We brengen nu al vijftien maaltijden per week rond. Stichting Ontmoet Elkaar brengt in Haarlem Oost ongeveer vijfendertig tot vijftig maaltijden per week naar kwetsbare ouderen.”

Lees hier verder