DOCK

DOCK dankt vrijwilligers op Nationale Vrijwilligersdag

donderdag, december 10, 2020

Afgelopen week zijn diverse initiatieven georganiseerd voor onze fantastische ruim 4000 vrijwilligers. Mede door jullie inzet voelen mensen zich welkom in Huizen van de Wijk, jongerencentra en buurthuizen, ontmoeten ze elkaar, ontwikkelen ze hun talenten, delen zij hun zorgen, krijgen zij hulp en komen ze verder.

Ook in dit bijzondere coronajaar is er op allerlei manieren hard gewerkt door jullie om activiteiten op een veilige manier te laten doorgaan en zijn er mooie initiatieven ontstaan om mensen tijdens de coronacrisis te blijven ondersteunen. Bedankt voor jullie inzet, jullie tijd en toewijding. Voor jullie gesprekken, jullie ideeën, jullie doen.

Jullie zijn goud waard en maken écht het verschil!

Verrassingsbox Rotterdam
De gemeente Rotterdam heeft in Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Charlois de vrijwilligers een verassingspakket én de decemberkalender cadeau gedaan.

Het team uit Prins Alexander heeft speciaal een kerstboodschap opgenomen en de vrijwilligers hebben door de brievenbus een cadeaubon gekregen. De medewerkers in Pernis gingen zelf creatief aan de slag.

Vrijwilligers Pernis ontvangen een persoonlijk cadeau!

Vrijwilligers Zaanstad in ‘t zonnetje
Sinds de coronamaatregelen maken vrijwilligers uit Zaanstad pakketten voor onze bewoners van vier wijken in Zaandam. Vanaf dat de scholen dicht zijn, hebben zij voor kwetsbare gezinnen een vermaak-pakket gemaakt. Toen de scholen weer open gingen, zijn de vrijwilligers pakketten gaan maken voor kwetsbare buurtbewoners, eenzamen, ouderen en mantelzorgers.

Meer dan 300 huishoudens ontvangen om de week een vermaak-pakket. Elke twee weken wordt er door de vrijwilligers een themaboekje gemaakt, met onder andere verhalen van bewoners, puzzels, een quiz en recepten. De eerste keer met een brief en een beetje zon in de vorm van een potje zonnebloemzaadjes, een vers gebakken muffin van de bakker met koffie en thee, aardappelen rechtstreeks van de boer met recepten en natuurlijk een tube Zaanse mayonaise.

Het project wordt helemaal gedraaid door de vrijwilligers zelf, zij organiseren, plannen, regelen sponsoring en media en maken de tasjes. Ook bezorgen de vrijwilligers zelf de pakketten, maken een praatje en laten de bewoners zien dat we ook in deze tijd aan hun denken.

Vrijwilligers en actieve buurtbewoners ontvangen luchtplantjes!

In Utrecht hebben we samen met Vrijwilligerscentrale Utrecht Goody bags samengesteld én namens DOCK Utrecht hebben we luchtplantjes aan vrijwilligers en actieve buurtbewoners gegeven. Deze miniplantjes halen hun voedingsstoffen uit de lucht!

In alle steden waar we samenwerken krijgen onze vrijwilligers deze kaart:

Dankjewel Zohra Boubar, stagiaire van MySchoolCoach in Amsterdam Noord voor dit toffe ontwerp!