DOCK

Rotterdam breit voor Innocent

woensdag, december 2, 2020

Rotterdamse welzijnsorganisaties slaan handen ineen en roepen Rotterdammers op om mee te doen aan “de goedgemutste breicampagne” van Innocent. Het smoothie-merk vraagt breiers en hakers om mutsjes te maken voor de Innocent-flesjes. Met deze actie vragen zij aandacht voor eenzame ouderen. Per verkochte goed gemutste smoothie gaat 20 eurocent naar Het Nationaal Ouderenfonds. Zij organiseren activiteiten die ouderen stimuleren om op een actieve manier ouder te worden.

Participatiemakelaar Marcel Tiel brengt pakketje met wol langs oudere in Schiebroek

Sinds de coronacrisis zijn de sociale activiteiten die ouderen hebben zeer beperkt. Een kopje koffie met de buurman, spontane ontmoetingen in de supermarkt of de kleinkinderen op bezoek zijn niet meer vanzelfsprekend. Toen Anne-René van Wissen, participatiemakelaar van DOCK en kerngroep lid van Coalitie Erbij Rotterdam hoorde van deze Innocent-actie, sloeg zij direct aan. “Eenzaamheid onder ouderen is door corona flink toegenomen. Met deze creatieve activiteit kunnen we toch op grote schaal iets met elkaar en voor elkaar – op afstand –  doen’’. Inmiddels doen 6 welzijnsorganisaties mee, samen vertegenwoordigen zij 23 locaties van waaruit gebreid en gehaakt kan worden. Op deze locaties kunnen wijkbewoners terecht om de gemaakte mutsjes in te leveren. De welzijnsorganisaties faciliteren wol en patroontjes zodat iedereen mee kan doen. ‘’Nog niet alle gebieden in Rotterdam zijn vertegenwoordigd. Aansluiten kan nog!” aldus Anne-René.

Doe ook mee
Sluit aan bij Rotterdam breit voor Innocent! Lever de gebreide mutsjes in op één van de locaties. Dit kan tot 22 februari 2021. Bij het opzetten van een eigen brei- of haakgroep(je) ontvangt de groep een fruitkist om de mutsjes in te verzamelen, promotiemateriaal en een startpakket met wol. Dit wordt geleverd vanuit DOCK en is financieel mogelijk gemaakt door het Laurens Fonds. Er worden ook wol pakketjes langsgebracht bij mensen die moeilijk ter been zijn. Deze pakketten zijn samengesteld door Pameijer. Op 22 februari worden de ingeleverde mutsjes verzameld. De locatie met de meest ingeleverde mutsjes wint de goed gemutste Rotterdamse brei trofee 2020/2021.

Een startpakket aanvragen kan via activiteiten@coalitieerbijrotterdam.nl.

Neem voor meer informatie over ‘’Rotterdam breit voor Innocent’’ contact op met de deelnemende welzijnsorganisaties; DOCK Hillegersberg-Schiebroek/Hoogvliet, Buurtwerk Prins Alexander, Vitis Welzijn Hoek van Holland, Wmo Radar Centrum en Delfshaven, Pit 010, Dia Rozenburg. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Laurens Fonds, Innocent, De Coalitie Erbij Rotterdam en DOCK.

Inleverlocaties:
– Huis van de Wijk Arcadia
– Seniorencomplex Meyburg
– Huis van de Wijk Alexanderhof
– Huis van de Wijk Prinsenhof
– Huis van de Wijk De Zevensprong
– Huis van de Wijk De Blaauwe Zalm
– Huis van de Wijk Grote Hagen
– Huis van de Wijk De Kristal
– Huis van de Wijk Oosterflank
– Huis van de Wijk Zevenkamp
– Huis van de Wijk Lage Land
– Huis van de Wijk Ommoord
– Huis van de Wijk Kralingseveer
– Seniorencomplex De Wilgenstaete
– woonzorglocatie Den Hoogenban
– Huis van de Wijk de Hoekstee
– Huis van de Wijk De Kip
– Huis van de Wijk Rozenburg, voor elkaar
– Huis van de wijk Hoge Schiehof
– Stichting Perla’s Vriend, Teldersweg 255