DOCK

Vrijwilligers verrassen ouderen met feestelijke Nationaal Ouderenfonds kerstbox in Haarlem

dinsdag, december 15, 2020

Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. 
Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief. Op een dag die niet beter had gekund: het begin van een stevige lockdown. Hoe fijn is het dan als je verrast wordt!

Blij verrast
In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow. Vrijwilligers van DOCK Haarlem en Haarlem Effect en de leden van de Lions Haarlem die normaal gesproken de ouderen naar en van het kerstdiner brengen, zetten zich ook dit jaar in. Zij bezorgden vandaag op veilige afstand de kerstboxen aan huis. Voorzien van mondkapje en kerstmuts namen zij ook even de tijd voor een praatje aan de deur. Zo konden zij de ouderen toch een hart onder de riem steken. En die waren dan ook blij verrast, getuige dit spontane bedankje van mevrouw van Raaij:

Wij willen het team bedanken
En de vrijwilligers die de presentjes rond hebben gebracht.
Wat een fijne kerstgedachte hebben we ontvangen
Van het Nationaal Ouderen fonds.
Dank u wel en fijne dagen en gezond 2021.
Hoop dat het dan weer wat normaler wordt

De ouderen zijn o.a. aangemeld door Zorgbalans, BUUV, Sociaal Wijkteams Haarlem, Zorggroep Reinalda, Haarlem Effect en DOCK.