DOCK

Altijd Contactlijn 0888 555 195 Haarlem weer in de lucht

maandag, januari 4, 2021

‘Ik wilde graag iets doen voor een ander. En ik vind het echt geweldig dat ik mijn belangstelling voor het wel en wee van anderen nu in kan zetten als gesprekspartner van de Altijd Contactlijn. Je zal maar behoefte hebben aan een praatje. En ook gaaf trouwens om deel uit te maken van het team van vrijwilligers.’

Vanaf maandag 4 januari 2021
Op maandag 4 januari 2021 gaat de Altijd Contactlijn weer live voor iedereen in Haarlem die even zijn hart wil luchten, even een stem wil horen of met een probleem zit.

Initiatiefnemer en projectleider Frances Nuijen hoopt dat ook de 75-plussers het nummer in hun telefoon hebben staan: ‘We hebben de eerste coronamaanden de Altijd Contactlijn met professionals bemand. Dat was zeer waardevol. Bellers vertellen dat de telefoongesprekken hen goed doen. Daarom is het o zo fijn om even te praten. Soms was dat gesprek de opmaat naar praktische ondersteuning of hulp of de koppeling aan een maatje. We zorgden ervoor dat dat geregeld werd.’

Een goed gesprek
In de voorbereiding van de ‘nieuwe’ Altijd Contactlijn is een team van vrijwilligers getraind. Frances: ‘Zij kunnen goed luisteren en zij stellen de juiste vragen. Ze schrikken niet als ze horen dat de beller zich (soms) eenzaam voelt. Ze denken mee in mogelijkheden om te ontmoeten. Is er meer aan de hand, dan weten dan de brug te slaan naar praktische ondersteuning of hulp van een professional.’

De professionals van de Sociaal Wijkteams Haarlem, Stem in de Stad, Haarlem Effect en DOCK Haarlem ondersteunen de Altijd Contactlijn en staan klaar – als dat gewenst is – om een beller verder te begeleiden.