DOCK

Haarlemse burgemeester Jos Wienen in gesprek met opbouwwerkers na rellen

donderdag, januari 28, 2021

Na de rellen in Haarlem Schalkwijk op maandagavond gaan de opbouwwerkers van DOCK Haarlem overdag extra de straat op om met bewoners te praten en te luisteren hoe het met hen gaat.

Op woensdagochtend startten zij de dag samen met collega’s van Pré Wonen en van Gemeente Haarlem om de situatie en gevolgen van de rellen te bespreken en wat ze kunnen doen. Tot ieders verrassing sloot burgemeester Jos Wienen aan bij dit overleg.

Anouk Bliek, opbouwwerker DOCK Haarlem: “het was een superfijn gesprek. Hierna ben ik samen met de burgemeester en mijn collega Veerle Sterk de wijk in gegaan om met bewoners en ondernemers te praten.” Zo gingen ze naar de Vomar en de woongemeenschap die de rellen voor de deur heeft zien gebeuren.

Jos Wienen was woensdagmiddag op het Marsmanplein om met betrokkenen na te praten en sprak daar ook met Marcel Smeenk, een van de opbouwwerkers in Noord. Marcel: “de belangstelling van onze burgemeester wordt enorm gewaardeerd. De rellen heeft enorme impact op iedereen.”

Burgemeester Jos Wienen op het Marsmanplein

Dinsdagavond en ook gisteravond bleef het voornamelijk rustig in Schalkwijk.