DOCK

Aandacht voor lief en leed in eigen straat

donderdag, februari 11, 2021

Aandacht voor een ander is juist in deze tijd heel waardevol. Maar soms ook lastig. Er gebeurd zoveel om ons heen, terwijl we veel binnen zijn. Met de Buur voor Buurstraatcampagne wil DOCK Schiedammers ondersteunen om die zo belangrijke aandacht voor elkaar vorm te geven. Buur voor Buurstraten besteden aandacht aan feestelijke momenten, maar geven elkaar waar nodig ook een steuntje in de rug.

Aandacht geven aan elkaar, gezien worden is heel waardevol, maar het is soms lastig om contact te maken met iemand die je niet zo goed kent. Soms mist er nog dan net even iets om tot actie over te gaan. Een sociaal werker van DOCK kan dan een steuntje in de rug zijn. DOCK is aanwezig in alle wijken in Schiedam en biedt daarmee continuïteit en stabiliteit aan Schiedammers. DOCK medewerkers zijn zichtbaar en toegankelijk, de ogen en oren van de wijk.

Start Buur voor Buurcampagne in Schiedam
Vanaf 15 februari starten we met de Buur voor Buur campagne in Schiedam. Een actieve bewoner uit de Vogelbuurt in Kethel zal dan het eerste Buur voor Buurpakket overhandigen aan een actieve bewoner uit de Ambachtenbuurt in Schiedam Woudhoek. Dit is de aftrap voor de inzet van het project in alle wijken van Schiedam, waar tegelijkertijd zullen er in alle wijken een pakket wordt uitgedeeld in een Buur voor Buurstraat.

Schiedamse variant van OpzoomerMee
Buur voor Buur is een project dat we vanuit DOCK organiseren in Schiedam en dat aansluit op de methodiek van OpzoomerMee. OpzoomerMee is al in 1994 gestart met Opzoomeren in Rotterdam en inmiddels is landelijk bewezen dat dit project werkt. Binnen DOCK hebben we al veel ervaring in verschillende steden met dit project, dus het werd hoog tijd om dit ook in Schiedam in te zetten.

Lees hier verder hoe het werkt

Het Buur voor Buurproject in de lokale media bij: