DOCK

Noordvoerders: jongeren motiveren jongeren met campagne om te stemmen op 17 maart

donderdag, maart 11, 2021 Tags:

Jongeren in Amsterdam Noord hebben zelf de regie gepakt. Zij stimuleren andere jongeren uit dit deel van de stad om komende woensdag naar de stembus te gaan. Om te zorgen voor een hoge opkomst worden er dj’s ingezet is er in de wachtrij een silent disco en houden diverse influencers via instagram en vlogs de volgers op de hoogte. Ook een photo booth moet de opkomst onder jongeren een impuls geven. Op de stemlocatie Tolhuistuin is op 17 maart van 14:30-20:30 uur een hele programmering.

Niet alleen de gang naar de stembus is voor jongeren nieuw, want velen kunnen dit jaar voor het eerst stemmen. Ook de urgentie nu met alle corona-maatregelen, zorgen ervoor dat jongeren nu ook echt voelen dat er wat te kiezen is en dat zij hiermee hun eigen toekomst kunnen bepalen.

Onder leiding van de Tolhuistuin en DOCK jongerenwerk Amsterdam Noord worden jongeren gefaciliteerd om vorm te geven aan de samenwerking om andere jongeren in beweging te krijgen. Niet alleen nu, komende woensdag, stemdag, maar ook daarna. De wens is vanuit henzelf gekomen om in navolging van deze campagne een heuse “Jongerenraad Noord” op te richten. Tevens zijn er diverse subsidies toegekend om dit mogelijk te maken. Hiermee laten zij heel mooi een vorm van jeugdparticipatie zien. Zo komen de individuele kracht (eigen regie op eigen toekomst), de groepskracht (dingen samen doen) en de buurtkracht (samen maken we Noord mooier) fantastisch samen.

Campagne van de Noordvoerders

De jongeren hebben zelf een campagne gemaakt die startte op 24 februari. Zij zijn met hun campagne onder andere te vinden op https://www.instagram.com/noordvoerders/ . Hier tref je insta live sessies, video’s, en meer.

Ik stem omdat ik verandering wil zien.
Ik stem omdat ik meer diversiteit wil zien in de Tweede kamer
Ik stem omdat ik wil dat mijn stem niet verloren gaat.
ik stem omdat ik meer jongeren zoals ik in de politiek wil zien.

Wij, Noordvoerders, zijn de jonge Woordvoerders van Noord
Wij gaan stemmen op 17 maart.
Wij doen dat met zoveel mogelijk jongeren uit Noord

Stemlocatie

Op de verkiezingsdag zelf (17maart) organiseren de jongeren een feestelijke stemervaring. Samen met Stekks & kunstenares Hedy Tjin, zorgen ze dat de locatie er op en top uitziet. Met de programmeurs van Paradiso brainstormen ze over een muzikale omlijsting met DJ’s, een silent disco in de rij. Ze regelen een photo booth en winacties voor de jongeren die komen stemmen.

Over de Tolhuistuin

De Tolhuistuin is een cultuurhuis en -tuin aan de IJ-oever van Amsterdam Noord, een plek voor muziek, beelden, verhalen en voor heerlijk eten.

Het hart van de Tolhuistuin is een idyllische tuin die de historische panden met café-restaurant THT, verschillende concert- en podiumzalen, expositieruimte, studio’s en werkplekken verbindt.

Samen met een inspirerend netwerk van muzikanten, theatermakers, filmmakers, ontwerpers, festivalorganisatoren, podcastmakers en sociale ondernemers zetten we de Tolhuistuin in als creatieve werkplaats voor de toekomst voor een breed publiek.

www.tolhuistuin.nl/over-ons