DOCK

Vier de vrijheid met een plantje, 75+ actie

donderdag, april 29, 2021

Op 5 mei is het weer Bevrijdingsdag. Helaas kunnen we het, net als vorig jaar, niet uitbundig vieren. Maar we staan er wel bij stil. Dit jaar gaan er ruim tachtig vrijwilligers, waaronder zakgeldjongeren, stagiairs, netwerkpartners van DOCK en actieve bewoners op pad met een gedicht en een cadeautje.

Normaal gesproken zijn er festivalletjes of andere festiviteiten in het gebied, maar die gaan voor het tweede jaar op rij helaas niet door’, zegt gebiedscommissielid Jan Pierweijer. Gelukkig kwam Kees Koning met een heel leuk bewonersinitiatief voor de ouderen. De gebiedscommissie financiert het initiatief en onze leden lopen ook mee. DOCK neemt zoals vaker het voortouw in de uitvoering.

In het afgelopen jaar stonden we vaker bij buurtbewoners voor de deur’, zegt Anne-René van Wissen, participatiemakelaar bij DOCK. ‘Vorig jaar brachten we tompoezen rond, koppen bevrijdingssoep, groentepakketten, kerstbrunches en 19 maart bakten we voor duizend ouderen pannenkoeken. Deze keer gaan we langs bij vijfhonderd buurtbewoners van 75 jaar en ouder, met een gedicht, potroosjes en een fijn gesprek. De potrozen krijgen we met sponsoring van Greenpartners en Trevvel rijdt ons rond.

Ons bezoek is aangekondigd met een brief en iedereen krijgt een vragenlijst met een mooie DOCK-pen.  Zo zien we meteen waar vraag naar is en kunnen we onze activiteiten en dienstverlening daar beter op inrichten.

Opgelet

Helaas maakten mensen misbruik van de situatie en gebruikten onze actie om toegang te krijgen tot de huizen van de bewoners. Niemand van onze organisatie komt bij u binnen. De gesprekken doen we aan de deur op een veilige afstand. Iedereen die naar binnen wil, hoort niet bij ons, benadrukt Anne-René.

Heeft u nog vragen of wilt u DOCK helpen? Neem dan contact op via 088 855 5031