DOCK

Donatie Rabobank voor nog meer Lief & Leedstraten Haarlem

donderdag, mei 20, 2021

Stralende gezichten. Nelleke Zut, overhandigde namens de ledenraad van de Rabobank Haarlem, een cheque van 1.500 euro als impuls voor nog meer Lief & Leedstraten in Haarlem. Marièlle Barnhoorn, een van de gangmakers van Lief & Leedstraat en Gea Apeldoorn, projectleider bij DOCK, namen de cheque met beide handen en een grote glimlach aan.

Lief & Leedstraten, een initiatief van DOCK Haarlem en Haarlem Effect, stimuleert de onderlinge betrokkenheid van buren in een straat.

De gangmaker verzorgt vanuit een Lief & Leedpotje een kleine attentie voor een buur die wat extra aandacht nodig heeft. Vanwege ziekte bijvoorbeeld, eenzaamheid, het verlies van een dierbare. Of juist vanwege een vrolijke gebeurtenis, zoals het halen van een diploma of de geboorte van een baby.

In Haarlem zijn nu 18 Lief & Leedstraten en er komen wekelijks nieuwe aanvragen. Met de donatie gaan de (nieuwe) gangmakers in nog veel meer straten hun buren bereiken.
Lees het verhaal van een van de gangmakers.

vlnr: Nelleke Zut, Ledenraad Rabobank, Marièlle Barnhoorn, gangmaker en Gea Apeldoorn, projectleider Lief & Leedstraten namens DOCK Haarlem

Word jij gangmaker in jouw straat of flat?
Wil je ook dat er meer contact tussen de buren in jouw straat komt? Stuur een e-mail naar liefenleed.haarlem@dock.nl