DOCK

Kinderraad in gesprek met de Burgemeester

dinsdag, juli 27, 2021

Ruim 50 kinderen uit Utrecht hebben deelgenomen aan de Stedelijke Kinderraad. Met burgemeester Sharon Dijksma als voorzitter en de gemeenteraadsleden Mohammed Saiah en Tessa Sturkenboom.

Het was extra spannend voor de kinderen, omdat dit ook de eerste kennismaking was met de nieuwe burgemeester van Utrecht.
De sociaal makelaars van DOCK, de burgemeester en de raadsleden hebben een film gemaakt, waarin ze een oproep hebben gedaan om een vlog te maken over je eigen wijk.

Met deze vlog konden de kinderen een plek uit de wijk laten zien waar ze super trots op zijn en een plek waar ze helemaal niet blij mee zijn.

Van alle ingezonden vlogs uit de verschillende wijken, is er een film gemaakt.
De film is te gek geworden en dit hebben we tijdens de Stedelijke Kinderraad met elkaar bekeken.

De kinderen vonden het super cool om andere kinderen online te ontmoeten en leuke vlogs te zien uit andere wijken. Daarna zijn ze met de burgemeester en de gemeenteraadsleden in gesprek gegaan en ze hebben ook nog informatie gekregen over het kinder initiatievenfonds. Dus als je een te gek idee hebt, kan je een aanvraag indienen bij het kinder initiatievenfonds. Hoe werkt dit? Klik op onderstaande link en neem contact op met Nick:

https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/initiatief-en-invloed/uw-initiatief/geld/initiatievenfonds/