DOCK

Vakantieactiviteit Zandhappen’ vrolijk verlopen

maandag, juli 26, 2021

terugblik kindervakantieactiviteiten Brede School Het Zand

Met het geslaagde vakantieprogramma ‘Zandhappen’ dat 20 tot en met 22 juli werd gehouden, is de vakantie voor vele kinderen en ouders goed begonnen. De zon liet haar stralen schijnen en zette Buurttuin Johanniterveld in heerlijke zomerse sferen waar het goed toeven was. Er waren oude bekenden maar ook wisten vele mensen de weg naar de tuin voor het eerst te vinden.

Gedurende drie dagen waren er steeds afwisselende activiteiten te doen. De kleintjes vermaakten zich bij de Modderkeuken en de bellenblaasactiviteit. Ook de bakfiets met het Afhaalverhaal van Bibliotheek Utrecht was bij deze leeftijdsgroep in trek. De oudere kinderen werden uitgedaagd bij het Reizend Laboratorium van de Bibliotheek, bij de inspirerende workshops van Wunderle en bij de Maakplaats van Cultuur19 met Loket-Z waar kinderen een eigen fantasie-insect konden samenstellen. Ook bij de Graffity-Art-activiteit van Tomas Sabatello was het altijd druk. Kinderen konden daar hun eigen naam in mooie letters vereeuwigen. Tijdens de fotoworkshop van Zimihc trokken kinderen als fotoreporters over de tuin om mooie gebeurtenissen vast te leggen. En als uitsmijter was er op donderdag de mobile BMX-baan van De Fietsmeesters van SportUtrecht waar stoere meisjes en jongens hun vaardigheden op de fiets konden testen.

Met alle dagdelen samen hebben wij rond de 450 bezoekers mogen verwelkomen. Door de mooie locatie, bezoekers uit verschillende culturen en met meerdere talen, de geluiden van trommelende kinderen en de geuren van zonnebrand en kruidenpannenkoekjes van Kers heerste er een fijne vakantiesfeer.

Kijk in Het Grote Zomervakantie DOEBOEK voor activiteiten in de overige vakantieweken: https://bredeschoolutrecht.nl/het-zand/activiteiten/

De vakantieactiviteit Zandhappen is georganiseerd door Brede School Het Zand in samenwerking met DOCK en Cultuur19. Ook vele andere organisaties hebben meegewerkt.

Met dank aan een bijdrage uit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.