DOCK

Zomeractiviteiten voor kinderen en volwassenen

donderdag, juli 8, 2021

Van dinsdag 13 juli t/m donderdag 19 augustus wordt Summer Jam 2021 georganiseerd door Team Jongerenwerk van DOCK Zaanstad binnen de Sociale Wijkteams Poelenburg, Peldersveld en Hoornseveld, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid. Dit evenement vindt plaats in samenwerking met FluXus en biedt kinderen tussen de 8 en 16 jaar leuke activiteiten in de zomervakantie. Daarbij is er een speciaal aanbod van Girlzz voor meiden van 12 tot 18 jaar. Ook is er voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar de Zaanse Zomer Experience 2021, wat georganiseerd wordt door Sportbedrijf Zaanstad met medewerking van de Jongerenwerkers op dinsdag 3, 10 en 17 augustus. Naast activiteiten voor de jeugd, bieden de Sociale Wijkteams ook mooie zomeractiviteiten voor volwassenen.

Team Jongerenwerk inclusief de Meidenwerkers van Girlzz

Summer Jam 2021
Tijdens Summer Jam 2021 zijn er in week 1 t/m 3 van het evenement iedere dinsdag, woensdag en donderdag en in week 4 t/m 6 iedere woensdag en donderdag tussen 13:00 tot 17:00 uur leuke gratis kinderactiviteiten. Zo is er veel sport en spel, karaoke, kan er een eigen film worden gemaakt en is er zelfs een Luchtkussenfestival. De activiteiten vinden plaats op het terrein van Rood-Wit Zaanstad. Kinderen hoeven zich van te voren niet op te geven, maar kunnen gewoon aansluiten. Weet je niet hoe je op locatie komt? Geen probleem, er rijdt een pendelbusje waarover je meer informatie vindt op www.instagram.com/swt_jongerenwerk. Hier zie je ook updates over het volledige programma.

Girlzz
Binnen Jongerenwerk is er een speciale afdeling met Meidenwerkers die onder de naam Girlzz regelmatig toffe activiteiten voor meiden organiseren. Ook in de zomervakantie hebben zij een leuk programma waar meiden gratis aan mee kunnen doen zoals de barbecue op vrijdag 16 juli om 17:00 uur in Wijkcentrum de Zuidhoek, de Watersportdag op vrijdag 30 juli om 13:30 uur bij Rood-Wit Zaanstad en Hip for nop op vrijdag 13 augustus om 13:30 uur bij Buurthuis Kleurrijk. Wie meer informatie wil over Meidenwerk, Girlzz of de activiteiten kan contact opnemen met Meidenwerker Leonie Goncalves via e-mailadres l.goncalves@swt.zaanstad.nl of telefoonnummer 06 59 93 34 93. Aanmelden voor de zomeractiviteiten is verplicht en kan ook via dit e-mailadres of telefoonnummer.

Summer Jam 2020

Zaanse Zomer Experience 2021
Ben je op zoek naar nog meer gratis jeugdactiviteiten? Dan kun je ook deze zomervakantie weer terecht bij de Zaanse Zomer Experience. Sportverenigingen, culturele aanbieders en lifestyle partijen laten de kinderen hierbij iedere doordeweekse dag kennis maken met afwisselende sporten, spellen, workshops en clinics. De activiteiten vinden plaats op diverse locaties. Meer informatie vind je op www.zaanse-experience.nl.

Programma voor volwassenen
Naast activiteiten voor de jeugd, is er dit jaar ook voor volwassenen weer een breed zomerprogramma opgezet door de Sociale Wijkteams Poelenburg, Peldersveld en Hoornseveld, Rosmolenwijk en Zaandam Zuid. Zo kun je wekelijks op woensdag van 09:30 tot 13:00 uur aansluiten bij het Buurtpunt in Wijkcentrum de Poelenburcht (Weerpad 1a, aanmelding verplicht via telefoonnummer 06 28 29 83 78) en elke dinsdag van 11:30 tot 13:30 uur deelnemen aan de Theemiddag voor vrouwen in Wijkcentrum de Zuidhoek (Wilgenstraat 11). Het hele programma is gebundeld in een boekje wat vanaf vrijdag 9 juli verkrijgbaar is bij de 4 wijkteams. Voor meer informatie over de Sociale Wijkteams kun je terecht op www.swtzaanstad.nl. Hier kun je ook doorklikken naar de Facebookpagina’s per wijkteam en zo de verschillende Sociale Wijkteams volgen.

Summer Jam 2021
Week 1, 2 en 3: activiteiten op dinsdag, woensdag en donderdag
Week 4, 5 en 6: activiteiten op woensdag en donderdag
Tijdstip: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Rood-Wit Zaanstad, Poelenburg 464, 1504 NW Zaandam
Leeftijd: 8 tot 16 jaar

Week 1 – Sport en spel
Dinsdag 13 juli
• Muziek maken (i.s.m. FluXus)
• Voetbal goal

Woensdag 14 juli
• Bungeerun

Donderdag 15 juli
• Klimtoren

Week 2 – Sport en spel
Dinsdag 20 juli
• Basketbal
• Graffiti spuiten (i.s.m. FluXus)

Woensdag 21 juli
• Sumopakken

Donderdag 22 juli
• Luchtkussen

Week 3 – Waterweek
Dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 juli
• Buikschuifbaan
• Vlot bouwen (i.s.m. FluXus)
• Waterballonengevecht/-pinata
• Balletjes gooien
• Waterpistooltjes
• Kanoën
• Flessenvoetbal
• Waterbowlen

Week 4 – Sterkste man/vrouw en zeskamp
Woensdag 4 en donderdag 5 augustus
• Zeskamp springzakken
• Vliegend tapijt
• Kruiptunnels
• Stormbaan
• Film maken (i.s.m. FluXus)

Week 5 – Sport, spel en karaoke
Woensdag 11 en donderdag 12 augustus
• Slagbal/honkbal met hindernissen
• Stormbaan
• Karaoke (i.s.m. FluXus)

Week 6 – Luchtkussenfestival
Woensdag 18 en donderdag 19 augustus
• Luchtkussenfestival

Activiteiten Girlzz
Leeftijd: 12 tot 18 jaar
Aanmelden verplicht: bij Leonie Goncalves via e-mailadres l.goncalves@swt.zaanstad.nl of telefoonnummer 06 59 93 34 93

Week 1
Barbecue
Vrijdag 16 juli
15:00 – 19:00 uur
Wijkcentrum de Zuidhoek, Wilgenstraat 11, 1505 TE Zaandam

Week 3
Watersportdag
Vrijdag 30 juli
13:30 – 16:30 uur
Rood-Wit Zaanstad, Poelenburg 464, 1504 NW Zaandam

Week 5
Hip for nop
Vrijdag 13 augustus
14:00 – 18:00 uur
Buurthuis Kleurrijk, Ds. Martin Luther Kingweg 157a, 1503 KW Zaandam