DOCK

Portretten eenzaamheid

maandag, september 27, 2021

Eenzaamheid komt voor onder jong en oud. Door verhalen te vertellen en te luisteren kunnen we begrijpen hoe eenzaamheid voelt en wat het met je doet.
Coalitie Haarlem Ontmoet deelt portretten van mensen voor wie het leven door een ingrijpende gebeurtenis veranderde. Die nu meer op zichzelf zijn aangewezen.
Stuk voor stuk sterke mensen die hun kwetsbaarheid durven tonen. En laten zien hoe zij dealen met eenzaamheid.

Zoals Rob Veerman voor wie na een ernstig fietsongeluk niets meer in zijn leven vanzelfsprekend was. Samen met zijn hulphond trekt hij er weer op uit.

Rob Veerman

Lees het verhaal van Rob Veerman. Of dat van Ria die ook een deel van haar mobiliteit kwijtraakte door een ongeluk: “Voor Corona had ik het sowieso hartstikke druk met mijn clubjes en ik kon nog overal heen.” Of Wilma, die het prima kan leven zonder hulp van anderen, maar zich er soms wel toe moet zetten om er wat van te maken.

De serie portretten is een samenwerking tussen Patty Lou Middel (tekst), Lorenzo (fotografie) en leden van de coalitie Haarlem Ontmoet: Stichting Haarlem EffectDockStichting SIGStichting NabestaandenzorgVrijwilligerscentrum Haarlem & omgevingBUUV Haarlem en SportSupport.
Ga voor meer informatie over de landelijke Week tegen de Eenzaamheid – 30 september tot en met 7 oktober – en alle activiteiten in Haarlem naar www.Haarlemontmoet.nl.