DOCK

Rotterdammers duurzamer ondersteund door samenwerking wijkteam en welzijn

maandag, september 6, 2021 Tags: , , ,

De combinatie voor Mensen met een Beperking (cMB) heeft in samenwerking met welzijnsorganisaties wmo radar en DOCK ‘Goed Geland’ uitgevoerd. Dit initiatief heeft tussen september 2020 en mei 2021 plaatsgevonden. Door deze vernieuwende aanpak landen kwetsbare bewoners succesvol in het wijknetwerk. Zo wordt terugval naar het wijkteam voorkomen. En dat betekent een besparing op de kosten van professionele inzet, omdat Rotterdammers sneller in de directe omgeving worden ondersteund.

Met Goed Geland hebben we breed onderzocht hoe – met intensieve samenwerking tussen een wijkteammedewerker en een welzijnsmedewerker – een persoon met een beperking duurzaam de weg weet te vinden in het wijknetwerk.

Voor deze aanpak zijn wijkteammedewerkers gekoppeld aan welzijnswerkers en hebben als duo samengewerkt. In de gebieden Kralingen-Crooswijk, Hoogvliet, Charlois en Delfshaven hebben de duo’s 57 bewoners ondersteund.
Door in te zetten op gezamenlijke ondersteuning, kunnen we toekomstige hulpverlening voorkomen. De samenwerking tussen het wijkteam en welzijn creëert meer rust en stabiliteit. Bovendien vinden de bewoners beter hun weg in de wijk!