DOCK

“Mensen helpen is het leukste wat er is”

dinsdag, oktober 12, 2021

Op dinsdag 12 oktober start een steunpunt van Zorgzaam010 in Huis van de Wijk het Middelpunt. Hier komen vraag en aanbod van vrijwilligers samen. Zo kunnen de expertise en het verleden van mensen leiden tot hele mooie nieuwe kansen voor de toekomst. Een mooi illustratief voorbeeld hiervan, is het verhaal van Bryan, sinds kort vrijwilliger bij DOCK. Zelf zegt hij “Handyman is my middle name, dat gebruik ik nu in het voordeel van wijkbewoners”.

Bryan is 50 jaar en net terug uit Suriname. “In Suriname was ik aannemer en had ik mijn eigen bedrijf. Ik werkte altijd, buiten en in de zon, om de mooiste huizen te bouwen. Om familieredenen ben ik onlangs teruggekomen uit Suriname, naar Nederland. Ik merkte al heel snel, dat binnen zitten en niets doen mij niet gelukkig maakt. Ik ben dus heel snel mijn familieleden en vrienden gaan inseinen, dat ik wat nuttigs wilde doen. Via mijn schoonzus kwam ik terecht op de voetbalclub, waar ik als vrijwilliger aan de slag kon. Dat zorgde weer voor contacten en kwam ik in aanraking met de Zuiderkroon. Daar biedt DOCK activiteiten aan, voor specifieke doelgroepen (dagbesteding) en bewoners uit de wijk. Vanuit daar ben ik nu vrijwillig beheerder van deze locatie, en ook coördinator van de klussendienst Charlois. Daar komt mijn verleden als aannemer natuurlijk super van pas. Op deze manier kan ik mijn kwaliteiten die ikzelf omschrijf als “handyman” heel mooi van pas en vul ik mijn week door anderen te helpen. Daar wordt ik gelukkig van en dat is natuurlijk waar het bij vrijwilligerswerk om draait.”

Vanaf 12 oktober is het steunpunt in Charlois geopend
Zorgzaam010 opent dinsdag 12 oktober een steunpunt in Huis van de Wijk Het Middelpunt, waar vraag en aanbod van vrijwilligers samenkomen. Mensen die ook graag aan de slag willen als vrijwilliger, kunnen vanaf dinsdag 12 oktober elke dinsdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur terecht bij de matchmaker van Zorgzaam010, in Huis van de Wijk het Middelpunt (Slinge 250).  

Over DOCK
DOCK is een kleurrijke sociaal werk organisatie actief in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Zaanstad, Utrecht en Schiedam. DOCK geeft in steden bewoners, groepen en buurten kracht. We weten wat er in de wijk speelt. Wij kennen de wijk. Onze professionals stimuleren bewoners om de regie zelf in handen te nemen en zelf initiatieven te starten. Zo bouwen we samen zelfstandige communities in de wijk, waarbij iedereen een eigen plek verdient, onderdeel wordt van een netwerk en samen een steentje bijdraagt aan veilige en inclusieve wijken. Dit doen we niet alleen: in buurten, steden en landelijk zoeken we partners die voor ons van waarde zijn; van huisarts tot sportclub, van wijkagent tot woningbouwvereniging, van buurtsupermarkt tot zorgverzekeraar.

Over Zorgzaam010
Zorgzaam010 is het platform voor vrijwilligerswerk van de gemeente Rotterdam. We verzamelen hier alle manieren om iets goeds te doen voor een ander of de wereld & iedereen die wil helpen. Ontmoet elkaar en ontdek dat helpen happy maakt.