DOCK

Talentenkaravaan in Schiebroek

maandag, oktober 25, 2021

Rotterdam daagt ouderen uit hun talenten te ontdekken.

Rotterdam, 6 november 2021 – Van 11.00 uur tot 15.00 uur staat de Talentenkaravaan in De Borghave, Wilgenlei 302-786 in Schiebroek. Let op! Toegang met een QR code en ID!

De karavaan is een rondtrekkende gele schoolbus waar de 55+ ‘er uitgenodigd wordt om haar of zijn talenten (opnieuw) te ontdekken, te versterken en waar mogelijk in te zetten voor een van de vele vrijwilligersfuncties die in onze stad nodig zijn. Om ouderen en de gevraagde functies bij elkaar te brengen kunnen bezoekers van de bus een talentenscan doen.

Kansen voor ouderen
Vele 55 plussers hebben tijdens hun (werkende) leven op bepaalde terreinen vaardigheden ontwikkeld, of juist laten liggen. Vaak worden deze, zodra de gepensioneerde leeftijd is bereikt, niet altijd meer benut. Ingrid Hoogstraten, coördinator van de Talentenkaravaan: “Dat is jammer, onze stad biedt alle mogelijkheden om die talenten te ontdekken, te ontwikkelen of om deze in te zetten. Daarvoor is het soms nodig om die talenten weer te ontdekken. De Talentenkaravaan biedt die mogelijkheid. We hebben daarvoor een scan ontwikkeld, waarmee we 55 plussers op weg helpen om hun verborgen vaardigheden en wensen te matchen. Soms is dat niet nodig, omdat in een gesprek al blijkt, dat men nog weleens iets zouden willen ondernemen waar ze nog niet aan toe zijn gekomen. Ook daarvoor hebben wij in onze gele bus veel informatie die hen de mogelijkheid aanreiken om dat ook waar te maken. Ouderen zijn bijvoorbeeld heel hard nodig om de vele vrijwilligersfuncties die onze stad kent, te vervullen. Dat werk vraagt om veel verschillende talenten: dan moet je denken aan het verzorgen van dieren op een kinderboerderij, tot een functie als bestuurder van vrijwilligersorganisatie. Het belangrijkste van vrijwilligerswerk is dat het goed moet voelen, voor de 55+ ‘er, maar ook voor de organisatie. Omdat dat soms best zoeken is, helpen wij die twee bij elkaar te brengen.”

Activiteiten in en rond de Talentenkaravaan
Er is van alles te doen bij de Talentenkaravaan. Zo kan je ontdekken waar jouw talent ligt door het maken van een talentscan, we helpen je op weg naar het vinden van vrijwilligerswerk of die leuke activiteit die je altijd heb willen doen, ontdek hoe vaardig je eigenlijk bent op de computer en internet, doe mee met de workshop Hartekracht en ontdek jouw innerlijk talent, vind je het leuk om foto’s te maken dan mag je de workshop portretfotografie niet missen, heb je altijd al willen breien- wij helpen je op weg en maak gelijk een mutsje voor  het goede doel. Kortom een gezellige dag met voor ieder wat wils!

Over de Talentenkaravaan
5 november in Feijenoord
6 november in Hillegersberg – Schiebroek

De Talentenkaravaan is een initiatief van het programma Rotterdam Ouder en Wijzer van de gemeente Rotterdam en is in 2020 opgestart. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met verschillende sociale ondernemers, ouderenorganisatie KBO, Stichting Mens Centraal, Pluspunt, Zorgzaam010, Super-Actief, NOV, Kansrijk Ondernemend Welzijn, SKVR en andere welzijnsorganisaties.

Voor details over de verschillende stops:  Tijdloos Talent – Zorgzaam010