DOCK

Jongerenwerk in school: Kracht, verbinding en vriendschap

donderdag, november 11, 2021

Kracht, verbinding en vriendschap: zo omschrijven leerlingen wat jongerenwerkers in school voor hen betekenen. Wethouder Simone Kukenheim (Jeugd) bezocht Kolom Praktijkcollege Het Plein. Wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs) bezocht Kolom Praktijkcollege De Dreef. Twee scholen waar jongerenwerkers vol passie leerlingen een luisterend oor, coaching en groepsactiviteiten bieden. Beiden wethouders hebben samen met het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam-Diemen middelen beschikbaar gesteld voor dit mooie project.

Bekijk het jongerenwerk in school op Praktijkcollege Het Plein in Amsterdam Nieuw-West:

Samen met
Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs Amsterdam – Diemen, Gemeente Amsterdam, Kolom Praktijkcollege Het Plein, Kolom Praktijkcollege De Dreef, Combiwel, Dynamo, Swazoom PerMens, The Mall de Baarsjes en DOCK

11.000 leerlingen bereikt
Inmiddels zijn in het eerste halfjaar ruim 11.000 leerlingen bereikt met zo’n 600 groepsactiviteiten en meer dan 100 individuele coachingstrajecten. Vanaf 2022 starten nog meer vo-scholen in Amsterdam met jongerenwerk in school.

Meer weten?
Ga naar jongerenwerk-in-school.nl