DOCK

Lief & Leedstraatjes Amsterdam-Centrum van start!

dinsdag, november 23, 2021

We zijn officieel gestart met de Lief&Leedstraatjes in Amsterdam-Centrum. 

Ben jij iemand die graag omkijkt naar een buur? Word dan gangmaker voor jouw Lief & Leedstraat!

In een straat woon je samen 

Iedere bewoner wil graag dat dit een fijne plek is én blijft. Sommige straten kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. Ben jij iemand die graag omkijkt naar een buur? Word dan gangmaker voor jouw Lief & Leedstraat.

Een Lief & Leedstraat is een straat met aandacht voor elkaar. Een luisterend oor, maar ook gezelligheid en wat gein. Als gangmaker weet je welke buur in het zonnetje gezet mag worden of wie wel een opsteker kan gebruiken.

Lief & Leedpotje

Om gangmakers in Amsterdam Centrum hierbij te helpen is er een ‘Lief & Leedpotje’ beschikbaar met een bedrag van €150 per straat. Als gangmaker beheer je dit potje (het liefst met z’n tweeën) en zet je het in voor kleine attenties aan een buur. Bijvoorbeeld een fruitmandje bij ziekte, een kaartje bij verjaardag, een bosje bloemen voor nieuwe bewoners, etc.

Wat doen de gangmakers?  

– Zorgen dat de straat op de hoogte is van het potje. 

– Ontvangen tips van de buren en bespreken samen welke attentie er kan worden gebracht.  

– Beslissen waar het Lief & Leedpotje aan wordt besteed.  

– Kiezen een moment om de kleine attentie te geven.  

– Houden de uitgaven bij en bewaren de bonnetjes.  

– Helpen Lief & Leedstraten zichtbaar te maken.  

Wat doet DOCK?  

Vanuit onze buurthuizen ondersteunen wij bewoners die gangmaker willen worden. We helpen bij de start en denken mee bij vragen over de aanpak en voortgang. Gangmakers krijgen een startpakket met het budget van €150, flyers en materiaal waarmee ze aan de slag kunnen. We blijven betrokken bij de gangmakers en zien graag wat er allemaal voor moois ontstaat.   

Gangmaker worden?  

Mail voor een afspraak naar liefenleedamsterdamcentrum@dock.nl 
of stap spontaan binnen bij een van onze buurthuizen.