DOCK

Van stoeptegels naar groene oase in de Indische buurt

donderdag, november 25, 2021

Van stoepstegels naar een groene oase in de buurt. Veel wijkbewoners uit de Indische Buurt in Haarlem Noord snakten naar meer groen. Dus stroopten zij de mouwen op en haalden 1.500 tegels weg. Aarde, planten, groente en kruiden kwamen ervoor in de plaats. Die groene buurttuin is nu ook een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en waar er allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Een opbouwwerker van DOCK Haarlem zorgt voor de coördinatie van deze buurttuin zodat iedereen ervan kan genieten. DOCK’er Marcel Smeenk is trots op de tuin en op de buurtbewoners die dit met elkaar mogelijk maken. Kijk maar:

De maker van het filmpje is team Videosnacks. Goed gedaan hè?!

Meer weten over de aanpak en dat wat de buurttuin betekent?
Marcel vertelt er graag over: msmeenk@dock.nl of bel: 06 38828285