DOCK

Vrijwilligersraad DOCK Haarlem van start!

donderdag, november 11, 2021

Op dinsdagmiddag 9 november om 15.00 uur is de Vrijwilligersraad van DOCK Haarlem officieel van start gegaan. De zes leden hebben onder toeziend oog van Anita van Luit, manager DOCK Haarlem, hun handtekening gezet op de Overeenkomst.

Hans Germans en Anita van Luit

Mustafa Öcal, coördinator vrijwilligerswerk van DOCK Haarlem: “We hebben in de zomer een enquête gestuurd naar ongeveer 200 vrijwilligers van DOCK Haarlem. Hieruit kwam de wens om een Vrijwilligersraad te starten.”

Een paar maanden later is het zover. De Vrijwilligersraad is een nieuw orgaan binnen DOCK. Mustafa: “Het is geweldig dat de vele waardevolle vrijwilligers nu vertegenwoordigd zijn door middel van een vrijwilligersraad. Deze adviesraad kijkt positief kritisch mee naar het vrijwilligersbeleid van DOCK Haarlem en geeft ons gevraagd én ongevraagd advies. Zo kunnen we er met elkaar voor zorgen dat vrijwilligers zich thuis voelen bij DOCK, dat ze zich gewaardeerd voelen en met veel enthousiasme hun talenten kunnen inzetten voor de buurt.”

Wie zijn die vrijwilligers leden van de raad?
De zes leden van de wijkraad komen uit Haarlem Noord, Oost en Schalkwijk:

Tila Cornelissen werkt in de Buurtwinkel Marsmanplein als creatief leidster. En zij kookt twee keer in de week ‘de gezonde maaltijd’ voor de buurtbewoners.
Hans Germans is chauffeur die een paar keer per maand op de DOCK-bus rijdt. Ook helpt Hans mee met de fietsmaatjes tours.

Hennie van der Kerkhof en Anneke Spanjaart zorgen voor een warme ontvangst bij de informatiebalie van de Buurtwinkel Hof van Leijh. Hennie ondersteunt daarbij ouderen met het bereiden van maaltijden voor de buurt. Én, ze maakt een wandkleed voor het pand.
Anneke helpt bij de handwerkclub.

Marian Matthijsse is gastvrouw bij Huis van de Wijk Da Vinci en zet zich in bij allerlei activiteiten voor de buurtbewoners. Ook Hestia Kock is gastvrouw van Da Vinci en is er aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Ook voert ze administratieve werkzaamheden uit en ondersteunt ze het Sociale Wijkteam in Da Vinci.

We wensen Tila, Hans, Hennie, Anneke, Marian en Hestia veel succes als actief lid van de nieuwe Vrijwilligersraad!

Wil je meer informatie over de Vrijwilligersraad?
Mail de Vrijwilligersraad: vrijwilligersraad.haarlem@dock.nl
Of mail of bel Mustafa Öcal, coördinator vrijwilligerswerk DOCK Haarlem: mocal@dock.nl en 088 8555 403