DOCK

Ouderen verrast met feestelijke kersttas in Haarlem

woensdag, december 22, 2021

Al vele jaren worden eenzame ouderen getrakteerd op een kerstlunch of kerstdiner in de wijkcentra in Haarlem. Maar corona gooit dit jaar opnieuw ‘roet in ’t eten’; samen aan tafel in het wijkcentrum kan nu helaas niet doorgaan. De organisatoren, DOCK, Haarlem Effect, Stichting Nabestaandenzorg en de Sociaal Wijkteams, laten de ouderen niet in de steek. De ouderen zijn woensdag 22 december thuis verrast met een vrolijke kersttas.


Feestelijke kerstverrassing
Samen aan tafel in de kersttijd is voor velen een waardevolle ontmoeting en een lichtpuntje. Met de feestelijke kerstverrassing biedt DOCK in samenwerking met Haarlem Effect, Stichting Nabestaandenzorg Haarlem en de Sociaal Wijkteams een mooi alternatief. In de vrolijke kersttas zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken: lekkers, iets bloeiends, kerstkaarten van Spaarnelanden, een kerstboomkaars uit de werkplaats van Stichting Sig, een tegoedbon voor een kopje koffie in het wijkcentrum zodra dat weer mag, en informatie over de online ontmoetingsgroepen. Ook zit er kaart met informatie in over de Altijd Contactlijn 088 -855 5195, het nummer dat je kunt bellen als je even behoefte hebt aan een praatje.

Ontroerd
Fantastische vrijwilligers van DOCK en leden van Lionsclub Haarlem belden vandaag bij de ouderen aan. Zij gaven de kersttas én maakten even tijd om te praten bij de deur. Natuurlijk op veilige afstand. Zo staken zij de ouderen een hart onder de riem. En die waren dan ook blij verrast!
Een 87 jarige mevrouw belde Irma Hoorn, sociaal werker DOCK om te vertellen hoe ontroerd zij was. En wat deze actie met haar deed: “Het geeft met het gevoel ergens bij te horen en dat waardeer ik enorm”.