DOCK

Gratis tampons en maandverband voor meiden en vrouwen

donderdag, maart 3, 2022

Internationale Vrouwendag komt er weer aan en toch zijn er ook in Nederland nog steeds meiden en vrouwen die geen geld hebben om tampons of maandverband te kunnen kopen. Wijkbewoonster en studente Medusa van Schagen klopte daarom aan bij DOCK Haarlem opbouw werker Souad Afatan met het idee om tasjes met menstruatieproducten weg te geven. Samen hebben ze er voor gezorgd dat er nu op diverse locaties in Haarlem gratis tasjes klaar staan die meiden en vrouwen op kunnen halen. Heb jij het nodig? Aarzel niet en haal een tasje op bij Wijkcentrum Alleman, OBS Martin Luther Kingschool, Unitschool de Zuidpolder, Sociaal Wijkteam Haarlem Oost of Centrum voor Jeugd en Gezin Oost.

De kracht van wij samen

“Het speelde al een tijdje door mijn hoofd om meiden en vrouwen van gratis menstruatieproducten te voorzien, totdat Medusa met haar idee bij mij terecht kwam. Dat was de aanleiding om in actie te komen”, zo zegt DOCK Haarlem opbouw werker Souad over het initiatief van Medusa. Medusa zette een oproep op Facebook om zoveel mogelijk tampons en maandverband in te zamelen en maakte daar tasjes van voor meiden en vrouwen die dat nodig hebben. Souad heeft er voor gezorgd dat de tasjes op allerlei locaties in Haarlem opgehaald kunnen worden. Souad vervolgt: “Veel meiden durven zelfs niet naar school te gaan, te sporten of met vrienden af te spreken in de menstruatieperiode, omdat zij niet over genoeg tampons of maandverband beschikken. Je zou denken: dat kan toch niet in deze tijd? Toch gebeurt het helaas nog vaak genoeg.”

Initiatiefneemster Medusa van Schagen

Doneer tampons en maandverband
DOCK Haarlem vindt het belangrijk om het initiatief van Medusa goed te ondersteunen en streeft er naar om ten minste bij alle wijkcentra in Haarlem gratis tasjes met menstruatieproducten neer te zetten. Wil je als bedrijf of inwoner tampons of maandverband doneren? Neem contact op met Souad via telefoonnummer 06 41 59 73 19 of e-mailadres safatan@dock.nl. Jouw bijdrage wordt ontzettend op prijs gesteld!

Tasjes tampons en maandverband