DOCK

Doe mee met een gezonde leefstijl en leefomgeving

maandag, april 25, 2022

Onlangs startte SportSupport Kennemerland en JOGG-Teamfit een pilot voor het bevorderen van een gezonde leefstijl en leefomgeving waarbij 12 locaties in Haarlem voorzien worden van wekelijks gratis fruit en groenten voor bezoekers en medewerkers, verse munt en gember voor een heerlijk kopje thee, een waterkan met glazen waar iedereen gebruik van kan maken, een drankenbord waarop te zien is hoeveel suiker er in deze drankjes zit en een Rookvrije Generatie buitenbord en stoeptegel. Deze pilot is in samenwerking met DOCK Haarlem, Haarlem Effect, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland en SSHO opgezet. De 12 locaties bestaan dan ook uit plekken waar deze organisaties gevestigd zijn zoals Wijkcentrum de Horizon, Wijkcentrum Alleman, Wijkcentrum de Ringvaart, Wijkcentrum de Wereld, Centrum voor ontmoeting Da Vinci, Wijkcentrum ’t Broederhuis, Buurtcentrum De Tulp, Buurtcentrum de Fjord, Trefpunt ’t Trionk, Wijkcentrum Binnensteeds, de Bibliotheek Schalkwijk en SSHO Schalkwijk. Ben je op één van deze locaties? Pak gerust een stuk fruit of groente, maak gebruik van de verse munt en gember en schenk een glas water in. Voor meer informatie over SportSupport kijk op: www.sportsupport.nl en voor JOGG-Teamfit op: www.jogg-teamfit.nl.

DOCK Haarlem medewerker Florian en Anneke bij Wijkcentrum de Wereld

Van scholen en sportverenigingen naar wijkcentra
SportSupport Kennemerland en JOGG-Teamfit zijn al langer betrokken bij scholen en sportverenigingen om een gezonde leefstijl en leefomgeving te ondersteunen. Om nog meer mensen te kunnen inspireren, reikten ze onder meer uit naar DOCK Haarlem en Haarlem Effect om ook de bezoekers van de wijkcentra te kunnen bereiken. SportSupport projectleider van deze pilot Leonie Verstegen legt uit: “Een wijkcentrum heeft een andere doelgroep dan een school of sportvereniging. Dat is mooi, want zo komen er nóg meer mensen in aanraking met gezonde voeding.” DOCK Haarlem en Haarlem Effect geven al veel aandacht aan positieve gezondheid met hun aanbod en activiteiten voor inwoners waarbij ze ook al vaak optrekken met SportSupport Kennemerland en speciale Fit en vitaal programma’s voor medewerkers. Beide partijen stonden dan ook direct open voor het meedoen aan deze pilot. “We vinden het belangrijk dat een gezonde leefstijl voor iedereen toegankelijk is, zowel voor onze bezoekers als medewerkers. Het was heel mooi om te zien dat er al meteen enthousiast op gereageerd werd. Zo waren het eerste gebrachte fruit en groenten al binnen een mum van tijd op. SportSupport Kennemerland en JOGG-Teamfit hebben dit toen meteen aangevuld”, aldus manager van DOCK Haarlem Dennis van Harten. Teamcoach van Haarlem Effect Ragna Stegenga vult aan: “Bij de speelgroepen, peuterspeelscholen en het kinderwerk van Haarlem Effect is dit onderwerp ook al jaren geïntegreerd. Het is nu tijd om op te schalen naar alle Haarlemmers.”

Doe ook mee
Vind jij het ook belangrijk om een gezonde leefstijl en leefomgeving te bevorderen binnen jouw organisatie met een openbare ruimte? Neem contact op met Leonie via telefoonnummer 06 51 06 40 85 of e-mailadres lverstegen@sportsupport.nl.