DOCK

VliegenZvlug van deur tot deur met Zoefzoef

dinsdag, april 5, 2022

Welzijnsorganisaties DOCK Haarlem en Haarlem Effect signaleerden dat het voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn lastig is om zelfstandig te blijven functioneren of deel te nemen aan activiteiten in de buurt. Daarom hebben zij speciaal voor Haarlemmers vrijwilligersvervoersdienst Zoefzoef opgezet, onder meer met ondersteuning van de gemeente Haarlem, het Oranje Fonds, Stichting Hulpfonds Haarlem en Fonds SGS. Zoefzoef is er voor korte afstanden tot maximaal 5 kilometer, bijvoorbeeld voor een rit naar de kapper, fysiotherapeut of het wijkcentrum of een bezoek aan vrienden of familie. Ook is er in de auto ruimte genoeg voor een rollator, boodschappentas of een hulphond. De chauffeurs helpen passagiers met in- en uitstappen en maken graag een praatje. Door het gebruik van elektrische auto’s draagt Zoefzoef bovendien bij aan milieuvriendelijker vervoer. Kijk voor meer informatie op www.zoefzoefhaarlem.nl.

Bestel een rit
Haarlemmers kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur een rit bestellen via telefoonnummer 023 543 60 46. Een enkele reis kost €1,50 en er zijn ook strippenkaarten te koop. Zoefzoef rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur in Haarlem Noord, Oost, Schalkwijk, Zuidwest en een deel van het centrum. Bekijk voor een indruk van een rit door Zoefzoef de nieuwe video’s hieronder.

Vrijwilligers gezocht
Zowel voor de functie van chauffeur als ritplanner worden nog enthousiaste vrijwilligers gezocht. Zoefzoef biedt een leuke vrijwilligersbaan op één of enkele dagdelen, contact met andere chauffeurs en ritplanners, veel waardering en ruimte voor eigen talent en ideeën. Interesse? Neem dan contact op met projectcoördinator Veerle Sterk via telefoonnummer 06 39 02 23 69 of e-mailadres vsterk@dock.nl.

Video Zoefzoef met Meneer Van de Poel
Video Zoefzoef met Mevrouw Loning
Video Zoefzoef met Mevrouw Iepenburg