DOCK

Expositie ‘Kinderraad: SUPER Belangrijk!’

maandag, mei 2, 2022

Utrecht – De Utrechtse Kinderraden zijn SUPER Belangrijk! Want deze raden vertegenwoordigen in elke Utrechtse wijk de stem van kinderen. Van jou dus! Maar wat doet de kinderraad precies? Wat is een wijkmanifest of een achterban? En hoe kun jij iets betekenen voor je wijk?

Tijdens de interactieve expositie in het Stadhuis krijg je antwoord op al deze vragen en beleef je wijkacties die door kinderen zijn uitgevoerd. Rap er op los met de ‘Heb geen schijt-raps’, smijt het afval in de bak en duik in het stemhokje om jouw stem aan de gemeenteraad te laten horen!

De gehele maand mei is de expositie te zien in het stadhuis. En dat is niet voor niets. De maand mei is dé Kinderraadmaand want traditiegetrouw vindt op woensdag 18 mei de jaarlijkse Stedelijke Kinderraadsvergadering plaats. Daarbij reist een afvaardiging vanuit elke wijkkinderraad af naar het stadhuis om daar met andere kinder- en gemeenteraadselen o.l.v. de Burgemeester te praten over díe thema’s die belangrijk zijn.

Des te leuker om juist deze maand een kinderrondleiding te volgen door het stadhuis. Je mag dan in (bijna) alle hoeken en gaatjes kijken. Je komt ook in de raadszaal waar je een echte stad bouwt met politieke partijen in het Democracity spel. Je kunt met je klas komen; vraag jouw leerkracht om de rondleiding. Op woensdag 11 en 25 mei kun je ook zelf met bijvoorbeeld je ouders een rondleiding volgen. Misschien kom je de burgemeester wel tegen?

Het Stadhuis is te vinden aan de stadhuisbrug 1 te Utrecht. Kinderrondleidingen en het spelen van Democracity voor scholen zijn gratis te boeken via m.tiwon@utrecht.nl. Kom je zelf op woensdag 11 of 25 mei? Dan hoef je je daarvoor niet op te geven maar kunt gewoon langskomen na schooltijd.

Meer informatie over de Utrechtse Kinderraden, de Stedelijke Kinderraadsvergadering of de expositie via ablaauboer@dock.nl.