DOCK

Hulp bij aanvraag energietoeslag

donderdag, juni 9, 2022

Sinds 14 april kunnen inwoners van Schalkwijk met vragen over geld en activiteiten in de buurt elke donderdag van 14.30 tot 16.15 uur terecht bij de Buurtplaats Geld & Ontmoeting op het gezellige Meemaakpodium in de Bibliotheek Schalkwijk (Fie Carelsenplein 2). Onlangs was de officiële opening. Iedereen is welkom!

Energietoeslag
De eerste edities van de Buurtplaats waren zeer geslaagd. Veel mensen zijn geholpen met hun vraag en er zijn leuke ontmoetingen met wijkbewoners geweest. Er werden veel vragen gesteld over allerhande zaken, bijvoorbeeld over de eenmalige energietoeslag van de Gemeente Haarlem. Ook hier kunnen de medewerkers van de Buurtplaats bij helpen. Op donderdag 23 juni krijgt de Buurtplaats versterking van de Formulierenbrigade om wijkbewoners (die geen bericht van de gemeente hebben gekregen) te helpen met de aanvraag van de energietoeslag.

Uitreiking bloemen door Manon Hoefman aan vrijwilliger Myrthe Rossèl bij de officiële opening

Samenwerking
De Buurtplaats Geld & Ontmoeting is een samenwerking van Bibliotheek Schalkwijk, DOCK Haarlem, Ervaringsdeskundige Armoede en Sociale uitsluiting, Humanitas, BUUV Haarlem, Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving, Afdeling Minima Gemeente Haarlem, SSHO Stichting Somaliërs Haarlem en omgeving, Stichting Samen Haarlem, Sociaal Raadslieden en de Sociaal Wijkteams Schalkwijk.

Contact
Wil je meer informatie over de Buurtplaats Geld & Ontmoeting? Neem dan contact op met Manon Hoefman via mhoefman@haarlem.nl.