DOCK

Tassenactie (TAZ) wederom een succes!

maandag, juni 13, 2022

Donderdag 2 juni zijn de bekende tasjes van TAZ (Tassen Actie Zaanstad) weer uitgedeeld aan de kwetsbare Zaankanters en/of mantelzorgers die een steuntje in de rug hard kunnen gebruiken.

Ditmaal kon TAZ rekenen op hulp van zo’n 14 medewerkers van woningbouwvereniging Parteon. Naast het vullen van de tasjes liepen de Parteon medewerkers ook mee in de wijk en hebben zij veel bewoners blij gemaakt met een tasje. Ook een aantal studenten van AMS instituut Amsterdam waren van de partij en hebben de handen uit de mouwen gestoken.

Vrijwilligers van het Sociaal Wijkteam Peldersveld-Hoornseveld, Wendy Appelmam en Else-Mieke Steenkamp, zijn TAZ in 2020 gestart. Samen zorgden zij ervoor dat kwetsbare mensen in Coronatijd iedere twee weken voorzien werden van een gevuld tasje met leuke goodies, een eigen gemaakt boekje met puzzels en informatie over de activiteiten in de wijk. De TAZ heeft als doel om de buurt te monitoren; hoe het gaat met buurtbewoners, op de hoogte zijn van wat speelt in de wijken en wat de vrijwilligers voor buurtbewoners kunnen betekenen.

Nu 2 jaar later is TAZ, dankzij verschillende sponsoren, nog steeds een succes en een vast onderdeel van het vrijwilligerswerk van beide dames: “We hebben deze week 320 tasjes kunnen vullen en uitdelen. Ik vind het top dat we dit nog steeds kunnen doen, weliswaar niet meer iedere twee weken maar dat we dit ieder kwartaal kunnen doen is fantastisch. De kwetsbare groep is door corona meer zichtbaar geworden. Veel van hen waren al bekend bij het Sociaal Wijkteam maar het viel medewerkers op dat zij bijvoorbeeld weinig tot niet meer buiten kwamen. Door TAZ hopen wij meer mensen in de wijk te bereiken en uiteindelijk in één van onze wijkcentra tegen te komen. Hoe mooi is het als we mensen eerst bij hun eigen voordeur ontmoeten en na een poosje in het wijkcentrum verwelkomen! Soms staat de deur letterlijk op een kiertje als wij aan de voordeur staan, maar dat kiertje betekent voor ons een begin.” – Else-Mieke Steenkamp, vrijwilliger Sociaal Wijkteam.

De vrijwilligers en medewerkers van het Sociaal Wijkteam danken de volgende sponsoren: Parteon, de Zaanse Uitdaging en het Sociaal Wijkteam.

Bijdrage leveren?
Wil jij jouw bijdrage leveren aan TAZ als vrijwilliger, bewoner of sponsor? Neem dan contact op met Marwa Noor (sociaal werker Sociaal Wijkteam) via telefoonnummer 06-59966086 of e-mailadres m.noor@swt.zaanstad.nl. Voor meer informatie over het Sociaal Wijkteam Zaanstad kun je terecht op www.swtzaanstad.nl