DOCK

Vrijdag 8 juli vond vond het evenement voor meiden plaats; #OWNIT!

donderdag, juli 14, 2022

Kickboksen om weerbaarder te worden, je eigen portret laten tekenen om jezelf beter te leren kennen, een quiz om kennis te maken met andere culturen, je eigen stamboom maken om bewustwording te creëren over je eigen achtergrond, storytelling over discriminatie, een henna laten zetten, beachvolleyballen, kanoën, een workshop sushi maken, jezelf laten opmaken, heerlijke mocktails, volop lekkere hapjes, gezellige muziek en als klap op de vuurpijl een bezoek van stand-up comedian Lucinda Sedoc!

Vanaf 15.00 uur druppelde het terrein van Poelenburg Beach vol met jonge meiden in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar. Er werd enthousiast aan de leerzame workshops meegedaan, rijen vormden zich voor de poffertjeskraam, verkoeling kon gezocht worden bij de ijsjeskraam en de voeten gingen van de vloer bij het podium. Bezoekers van #OWNIT konden een mooie balans vinden van leerzame workshops en entertainment. 

Meidenwerker Youssra (links bovenaan op de foto) vertelt over #OWNIT: ’Dit event bezorgt mij een trots gevoel. Een groot deel van de meiden ken ik persoonlijk. Als ik zie dat zij een leuke tijd hebben dan doet dit veel met mij. Wij als meidenwerkers pikken signalen op van meiden uit de buurt en geven hier gehoor aan. Zo is #OWNIT afgelopen jaar ontstaan en hadden wij de eer om het event dit jaar voor de tweede keer te organiseren!

Als #OWNIT niet alleen voor meiden georganiseerd zou worden dan zou er minder gedanst worden. Meiden kunnen zich toch geremd voelen in het bijzijn van jongens. Het doel van dit event is om meiden een voldaan en zelfverzekerd gevoel te geven. Door middel van de workshops kwamen onderwerpen als ‘verschillende culturen’ en ‘discriminatie’ aan bod. Op speelse wijze werd diepgang gezocht om zo het zelfbeeld van meiden te vergroten. Ook kwamen de meiden in aanraking met organisaties als het Jongerenloket en het Jeugdteam. Mocht het nodig zijn in de toekomst dan weten zij van het bestaan af van deze partijen.

Een ander doel is om meiden uit Zaanstad samen te brengen. Je merkt dat meiden uit Poelenburg vaak in hun eigen wijk blijven. Meiden uit omliggende wijken kwamen ook op #OWNIT af. Dat is mooi om te zien. Zo zorg je voor ontmoeting en creëer je saamhorigheid.

Ik hoop dat #OWNIT ervoor heeft gezorgd dat de meiden met een trots gevoel terug kunnen kijken op afgelopen (school)periode, dat ze trots zijn op zichzelf en dat dit een mooie aftrap is voor de zomervakantie!’’