DOCK

Nu ook Lief & Leedstraten Zandvoort: doe mee!

dinsdag, augustus 2, 2022

Lief & Leedstraten is een initiatief uit Rotterdam wat inmiddels in allerlei steden in Nederland is doorgevoerd. Per augustus sluiten DOCK Zandvoort, Pluspunt en het Sociaal Wijkteam ook aan met Lief & Leedstraten Zandvoort. Wie in Zandvoort woont, kan zich hiervoor aanmelden als gangmaker. Hierdoor maak je aanspraak op een Lief & Leedpotje waarmee je een kleine attentie kan verzorgen voor een buur die wat extra aandacht nodig heeft. Vanwege nare gebeurtenissen zoals ziekte of het verlies van een dierbare of vanwege fijne gebeurtenissen zoals het behalen van een diploma of de geboorte van een baby. Kijk voor meer informatie over DOCK Zandvoort op www.dock.nl/haarlem, voor Pluspunt op: www.pluspuntzandvoort.nl en voor het Sociaal Wijkteam op: www.sociaalwijkteams.nl.

Naar elkaar omkijken
Vanuit DOCK Zandvoort is maatschappelijk werker Deborah Koelewijn betrokken bij Lief & Leedstraten Zandvoort. Ze licht toe: “We vinden de Lief & Leedstraten een ontzettend mooi initiatief. We zien dat het goed werkt in Haarlem en we zouden het geweldig vinden als het in Zandvoort ook voor meer sociaal contact en verbinding onder de inwoners zou zorgen. We hebben hier en daar al laten vallen dat we dit gaan starten en we merkten dat inwoners daar heel goed op reageerden. We hopen dan ook dat veel mensen zich gaan aanmelden als gangmaker en dat er warme, zorgzame straten ontstaan waarbij bewoners naar elkaar omkijken. Aanmelden kan vanaf nu!”

Deborah Koelewijn in Zandvoort

Aanmelden
Wil je je aanmelden als gangmaker of wil je meer informatie over Lief & Leedstraten Zandvoort? Stuur dan een e-mail naar liefenleed.zandvoort@dock.nl.