DOCK

Kinderraad Noordwest in beeld

donderdag, september 22, 2022

Afscheid Kinderraad Noordwest 2021 – 2022

Noordwest heeft een kinderraad. 10 kinderen doen en denken mee met hun stad. In het filmpje vertellen ze wat ze doen.

In Utrecht zijn er wijkkinderraden voor kinderen van 10 tot 12 jaar (bovenbouw basisschool). Zij denken mee hoe hun wijk nog mooier en beter kan worden voor iedereen en vooral wat kinderen daar zelf aan kunnen doen!

De kinderraadsleden vergaderen een paar keer in een schooljaar en denken na over dingen die voor kinderen belangrijk zijn in de wijk. Je leert je eigen mening goed verwoorden en onderbouwen. We houden rekening met meningen en ideeën van anderen. Zo probeer jij met de andere kinderraadsleden er samen uit te komen. Daarna ondernemen we actie om zelf iets te veranderen.