DOCK

Beautysalon dient als werkplek voor buurtbewoners in participatiewet

maandag, oktober 17, 2022

Na enige tijd wachten was het dinsdag 11 oktober zover; de opening van de beautysalon!

De beautysalon is een initiatief van participatiemedewerkers van wijkcentrum de Poelenburcht. Buurtbewoners in een participatiewet kunnen in de beautysalon op een laagdrempelige manier participeren. Dit betekent dat zij hun talenten en persoonlijke interesses inzetten en verder ontwikkelen. Zo zijn er dames die een achtergrond hebben in: knippen, visagie en nagels stylen.

Niet iedereen kan zomaar de beautysalon binnenstappen als klant. Sociaal werkers uit de wijken; Poelenburg, Peldersveld-Hoornseveld, Rosmolenwijk en Zaandam-Zuid bekijken welke bewoners uit hun caseload een extraatje goed kunnen gebruiken. Door middel van een voucher die zij uitdelen kan de bewoner rechtstreeks bellen met de beautysalon en een afspraak inplannen.

Participatiemedewerker Luciana: “Ik ken een gescheiden vrouw die fulltime werkt en 4 jonge kinderen heeft. Zij kan maar net rondkomen. Leuke extraatjes zit er niet in voor deze dame. Hoe fijn is het als zij een uurtje voor zichzelf heeft én kosteloos kan genieten van een behandeling naar wens. Wij hopen op deze manier mensen in de watten te leggen, omdat ook zij het verdienen!”

Dit initiatief laat zien dat het wijkcentrum een plek is waar men elkaar ontmoet, en waar men een bijdrage levert aan de samenleving.

De beautysalon is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

De beautysalon valt onder participatiemedewerker Luciana.