DOCK

Prinses Laurentien van Oranje-Nassau brengt bezoek aan Ouder & Kind Club in buurthuis Kleurrijk

vrijdag, november 11, 2022

Hoog bezoek!

Woensdag 9 november bracht Prinses Laurentien van Oranje-Nassau een bezoek aan de Ouder & Kind Club in buurthuis Kleurrijk in Zaanstad. Samen met burgemeester Jan Hamming en wethouder Natasja Groothuismink bezocht zij verschillende Zaanse initiatieven die een bijdrage leveren aan: taalachterstanden tegengaan.

De prinses bracht dit bezoek naar aanleiding voor haar programma ‘Taalschatten’. Dit project wil ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland met een goed taalniveau beginnen op de basisschool.

Opbouwwerker Marwa vertelt over het bezoek:

“Ik vond het bezoek van de prinses, burgemeester en wethouder zeer waardevol! Het laat zien dat de Ouder & Kind Club een project is die een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 4 jaar. De interesse die de prinses toonde in de Ouder & Kind Club maakt voor ons als professionals, maar ook de ouders, duidelijk hoe belangrijk taal is en op welke makkelijke/laagdrempelige manieren ouders zelf een bijdrage kunnen leveren aan de taalontwikkeling van hun kind.

De Ouder & Kind Club is een mooi middel om ouders te spreken en andere dingen te signaleren zodat wij de juiste ondersteuning kunnen bieden vanuit het sociaal wijkteam, of door kunnen verwijzen naar netwerkpartners.”

Wil jij ook samen met jouw (klein)kind aansluiten bij de Ouder en Kind Club? Bekijk de agenda van het Sociaal Wijkteam en neem contact op.