DOCK

Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

Welzijn op Recept telefonisch spreekuur

Heb je weleens last van klachten als slapeloosheid, hoofdpijn of somberheid? DOCK heeft samen met huisartsen Welzijn op Recept ontwikkeld. Samen met een welzijnscoach ga je op zoek naar activiteiten die je energie geven. Zodat je een positieve draai aan jouw leven kunt geven. Bewoners die patiënt van een huisartsenpraktijk met een samenwerkingsovereenkomst met DOCK, kunnen nu drie keer per week terecht bij een speciaal ingericht telefonisch spreekuur*.

*Alleen beschikbaar bij aangesloten huisartspraktijken. Huisartsen die interesse hebben om deze dienst af te nemen, kunnen bellen met de contactpersoon “Welzijn op Recept” Liane Ferdinandus, om te praten over een mogelijke samenwerking.

Bewoners in Charlois kunnen bij hun huisarts vragen of hun huisarts hierbij is aangesloten.Contactpersoon:  Liane Ferdinandus
06 14868242 / lferdinandus@dock.nl

Telefonisch financieel spreekuur

De Huizen van de Wijk zijn tijdelijk gesloten, maar we blijven wel graag met je in contact! Daarom starten wij in Charlois met een telefonisch spreekuur voor vragen, hulp of advies over bijvoorbeeld:

  • Het invullen van formulieren
  • Schulden
  • Kwijtschelding
  • Aanvragen van een uitkering

Bel naar: 088-855 5055. Bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:30 – 12:00 uur.

Kun je niet bellen? Stuur dan een appje naar:
Rianne Pakes 06 – 59944658
Aarti Baldew 06- 59950404
Mitchell Heuer 06 – 59997470

Samenvoorzuid.nl

Corona zorgt voor veel spanning en ongemak. Rotterdam Zuid helpt. Samen zorgen we ervoor dat niemand er alleen voor staat. DOCK verbindt vrijwilligers aan hulpvragen. Kijk voor meer informatie op: https://samenvoorzuid.nl/

75+ huisbezoeken

De Huizenbezoeken 75+ zijn uitgesteld. Heeft u een huisbezoek gepland staan? Medewerkers nemen contact met u op om een praatje te maken, bereikbaarheid kenbaar te maken en daar waar kan verdere hulp te bieden.  

Contactpersoon: Amber van Lien
06 24707525 / avlien@dock.nl

Actief telefonisch benaderen van bewoners

Bewoners die normaal gesproken deelnemen aan onze groepsactiviteiten, bijeenkomsten en inloopspreekuren bellen wij op om onze bereikbaarheid kenbaar te maken, een praatje te maken en daar waar nodig hulp te bieden.

Gezinsondersteuning Tarwewijk

Ouders willen een goede toekomst voor hun kind. Daar is een stevige basis voor nodig. Helaas is die er niet altijd. In een gezin kan er stress zijn. Er is misschien niet genoeg geld. Er zijn vragen over de gezondheid of over werk. Kinderen voelen dat en hebben er last van. Wij kunnen helpen en doen dat gratis. Bijvoorbeeld als je een moeilijke brief krijgt. Of als je vragen hebt over de kinderen. We kunnen ook helpen met geldzaken. Dat geeft rust. Wij werken samen met je aan de toekomst van jouw gezin.

Contact
Je kunt ons bellen of een e-mail sturen. Een bericht via WhatsApp kan ook.
Onze gegevens staan onder de foto’s. Eén van ons gaat jouw gezin helpen. Zij luistert naar je verhaal of vraag. Als je wilt, komt ze graag bij je thuis langs. Zo leert ze jou en jouw kinderen kennen. En kan ze je goed helpen. Spreek je liever niet thuis af? Naar ons komen kan ook.

Klik hier voor contactgegevens