DOCK

Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

Kijk hier voor alle activiteiten op het volledige maandprogramma.

75+ Huisbezoeken

Al een aantal jaren bezoekt DOCK, de welzijnsorganisatie in Hillegersberg-Schiebroek, alle bewoners van 75 jaar en ouder. Wij willen graag de bewoners leren kennen. En wij willen graag weten hoe het met u gaat en hoe u het wonen en leven in Hillegersberg-Schiebroek ervaart. Zeker nu in Corona-tijd is het leven voor veel mensen stiller en soms lastiger geworden. Wij horen graag hoe u dat beleeft. Zo kunnen wij beter inspelen op de wensen en behoeften van de mensen zelf. De meeste mensen, die wij eerder gesproken hebben waren tevreden over het gesprek en veel van hen hebben ons geholpen om uw wijk nog prettiger te maken. Wij komen aangekondigd en komen niet bij u binnen. Helaas zijn er ook misbruiksituaties geweest, twijfelt u over de echtheid van de brief neem dan contact met ons op.

http://Werken%20bij%20DOCK

Cursussen Nederlandse Taal

Zoekt u voor uzelf, een familielid of een cliënt naar een aanbod van Nederlandse taalles? Dan bent u bij DOCK Hillegersberg-Schiebroek meer dan welkom.

Non-formeel:
In overleg met u kijken wij naar een geschikt aanbod. Dit kan bestaan uit 1 op 1 taalles met een vrijwillig taalmaatje. Ook zijn er in Schiebroek mogelijkheden om in groepen les te krijgen van vrijwilligers. Neem contact op met DOCK Hillegersberg-Schiebroek voor de mogelijkheden.
Non-formeel taalaanbod vind doorgaans plaats op locaties die DOCK beheert; zoals één van de Huizen van de Wijk.

Informeel:
Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan informeel taalaanbod waarbij lessen verzorgd worden door een erkende taalaanbieder/ taalschool zoals Alsare of Albeda. Dankzij een subsidie van de gemeente Rotterdam is dit aanbod GRATIS voor inwoners van de gemeente Rotterdam met een permanente verblijfsvergunning.
Informeel taalaanbod wordt ook buiten de Huizen van de Wijk van DOCK aangeboden. Lessen kunnen vanwege de Corona ook soms digitaal plaatsvinden.

Wordt vrijwilliger:
Mocht u interesse hebben om zelf als taalvrijwilliger actief te worden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen en maken wij een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Coronaproof:
Al het taalaanbod wordt aangeboden volgens actuele richtlijnen van de overheid/RIVM.

Contact: Mail of bel met DOCK
mtiel@dock.nl of het beldienst nummer: 088 855 5031

Online Yogales

De gebruikelijke yogalessen voor senioren op vrijdag in Huis van de Wijk Arcadia en Akropolis gaan door de huidige omstandigheden niet door. Om toch in beweging te blijven, zijn we overgeschakeld naar LIVE-online yogalessen. Er wordt twee keer per week een LIVE les van een half uur gegeven op vrijdag. Om 09:00 uur een hatha yogales op een mat en om 10:00 uur stoelyoga. Na de les kunnen de bewoners nog een kwartier ervaringen delen en met elkaar praten.
Contactpersoon: Gio Ipcedencia 06-388 269 89 en gipcedencia@dock.nl.

Koffie ochtend

Elke maandagochtend van 10 tot 11 uur zijn Daphne en/of Jakob aanwezig voor een gezellig praatje. Er worden ook thema’s besproken, waarbij de onderwerpen ingebracht worden door de deelnemers.
Wil je ook meedoen? Geef je dan op bij Daphne: dbes@dock.nl of bel naar de beldienst: 088-8555031.

Actief telefonisch benaderen van bewoners

Bewoners die normaal gesproken deelnemen aan onze groepsactiviteiten, bijeenkomsten en inloopspreekuren bellen wij op om onze bereikbaarheid kenbaar te maken, een praatje te maken en daar waar nodig hulp te bieden.

Telefonische hulp bij schulden

Heb je ondersteuning nodig in het ordenen van je financiën en het voorkomen of aanpakken van je schulden? Dan kun je bij onze telefonische hulp schulddienstverlening terecht. Onze participatiemakelaar die normaal gesproken voor je klaarstaat bij de inloop Stop de Schulden helpt je graag telefonisch. Heb je ondersteuning nodig bij het uitprinten van stukken voor de Kredietbank en/of voedselbank aanvraag? Ook daarin kunnen we je telefonisch begeleiden. Neem contact op met het belteam Hillegersberg-Schiebroek: 088 855 5031.

Ondersteuning bij (financiële) vragen

Bewoners van Hillegersberg/Schiebroek kunnen terecht voor ondersteuning bij hun (financiële) vragen!

Er is een afspraken-spreekuur op maandagochtend, dinsdagochtend en woensdagochtend van 9.30-11.30 uur.

Op dit moment is het spreekuur op maandag en woensdag in Wilgenstaete, Hamakerstraat 70, en op dinsdag in Huis van de wijk Arcadia, Apollostraat 213.

Er zijn wel een paar spelregels:

  • U moet een afspraak maken via de beldienst; tel: 088-85 55 031 (ma t/m do tussen 10:00-14:00 uur)
  • Als u een afspraak heeft mag u alleen komen als u of één van uw huisgenoten geen klachten heeft als niezen, keelklachten, geen smaak/reuk, koorts etc. die op corona kunnen wijzen.
  • Kom zoveel mogelijk alleen, behalve als iemand u bijvoorbeeld helpt met de taal.
  • Kom niet eerder als 10 minuten voor u een afspraak heeft.
  • Neem uw DigiD inloggegevens en alle papieren die u nodig heeft mee.
  • Een mondkapje is verplicht.

Let op! U moet een afspraak hebben anders kunnen we u niet helpen.