DOCK

Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

Getoond aanbod met label:

Actief telefonisch benaderen van bewoners

Bewoners die normaal gesproken deelnemen aan onze groepsactiviteiten, bijeenkomsten en inloopspreekuren bellen wij op om onze bereikbaarheid kenbaar te maken, een praatje te maken en daar waar nodig hulp te bieden.

Boodschappendienst

Kun je door het coronavirus niet meer zelf boodschappen doen? Dan staat de boodschappendienst voor je klaar. Samen met vrijwilligers kijken we wat we voor u kunnen betekenen. Neem contact op via 088 855 5019.

Ontspanningsoefeningen online

Wil je leren omgaan met stress? Beter kunnen slapen? En meer kalmte en rust ervaren? We maken filmpjes met makkelijke ontspanningsoefeningen voor thuis! Neem voor meer informatie contact op met Nalini Hirasingh: 06-41631669 mail of nhirasingh@dock.nl.

Fit en gezond blogs

DOCK is in januari 2020 gestart met het project Fit Gezond Hoogvliet. Het hele jaar bieden we activiteiten aan die te maken hebben met de lichamelijke en mentale gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan voorlichtingen over gezonde voeding of slapen, een twaalfdaagse challenge. Op de Facebookpagina Fit Gezond Hoogvliet plaatsen we wekelijks een blog. Wil je meer informatie over het project? Neem dan contact op met Siwoh Djojomarto 06-14329110 mail: sdjojomarto@dock.nl of  Barbara Terlouw 06-14868208 mail bterlouw@dock.nl

75+ Huisbezoeken

De Huizenbezoeken 75+ zijn uitgesteld. Heeft u een huisbezoek gepland staan? Medewerkers nemen contact met u op om een praatje te maken, bereikbaarheid kenbaar te maken en daar waar kan verdere hulp te bieden.  
Contactpersoon: Mirjam la Heij mlaheij@dock.nl en 06 29 42 18 38.

Welzijn op Recept

Heb je weleens last van klachten als slapeloosheid, hoofdpijn of somberheid? DOCK heeft samen met huisartsen Welzijn op Recept ontwikkeld. Samen met een welzijnscoach ga je op zoek naar activiteiten die je energie geven. Zodat je een positieve draai aan jouw leven kunt geven. Bewoners die al verbonden zijn aan een spreekuur worden telefonisch benaderd om te kijken hoe het gaat en om daar waar mogelijk ondersteuning aan te bieden.
Contactpersoon: Jolanda Jacobsen yjacobsen@dock.nl en 06 14 30 44 82.

Hulp bij administratie en schulden

Heb je moeite met het invullen van formulieren? Of snap je de brieven van de overheid niet? En wil je dat er iemand meekijkt bij het invullen van de formulieren of lezen van belangrijke documenten? Op maandag en donderdag is er van 10:00 tot 12:00 uur een telefonisch administratie spreekuur voor allerlei vragen en ondersteuning bij:

  • DigiD
  • Kwijtscheldingen
  • Voedselbank aanvragen
  • Administratie ordenen
  • Financiën
  • Hulp bij bellen naar instanties
  • Taal

Stuur een foto van de formulieren of brieven. Je kan ook videobellen met een van de contactpersonen.
Contactpersoon: Deanna Gozzi 06 41 69 19 49 en Latife Yildiz 06 34 78 79 37.

Online taalhulp

Een bijsluiter van medicijnen lezen. Vragen naar de dichtstbijzijnde parkeergarage. Vertellen aan een collega hoe het weekend was. Deze dagelijkse bezigheden zijn niet voor iedereen een eitje. Sterker nog. De Nederlandse taal goed (leren) lezen, schrijven en spreken is voor jong én oud soms een hele opgave en kan veel moeite kosten. Maar hier valt iets aan te doen. Onze taalvrijwilligers staan graag digitaal voor je klaar. Zij sturen via de mail of WhatsApp informatie (taallessen en opdrachtjes) naar deelnemers. En helpen deelnemers die naar de inburgering gaan met het oefenen van de Nederlandse taal.
Contactpersoon: Latife Yildiz lyildiz@dock.nl en 06 34 78 79 37.

Prestatie010

Zit je al een tijd zonder werk en ontvang je een uitkering? Dan verwacht de gemeente Rotterdam een Prestatie010 van je. In overleg met de activeringscoach van de gemeente bekijk je welke activiteiten bij jou passen. Dat kan van alles zijn; vrijwillig helpen in een Huis van de Wijk, het volgen van een opleiding of werken aan je schulden. Heb je een vraag of begeleiding nodig? Neem dan contact op.
Contactpersoon: Richard Lugten rlugten@dock.nl / 06 59935495.