DOCK

Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

Comfortwoning Hoogvliet

We worden met zijn allen steeds ouder: over vijftien jaar is één op de vijf Rotterdammers ouder dan 65 jaar. Gemeente Rotterdam bereidt zich voor op die vergrijzing, de stad wordt ‘seniorvriendelijker’, zodat ouderen langer prettig thuis kunnen wonen. Eén van de onderdelen daarvan is de Comfortwoning, een modelwoning waar bezoekers kunnen kennismaken met producten en snufjes die het wonen en leven thuis makkelijker kunnen maken.

Actief telefonisch benaderen van bewoners

Bewoners die normaal gesproken deelnemen aan onze groepsactiviteiten, bijeenkomsten en inloopspreekuren bellen wij op om onze bereikbaarheid kenbaar te maken, een praatje te maken en daar waar nodig hulp te bieden.

Huisbezoeken 75+

Steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig thuis. Het blijkt dat veel ouderen, met name 75-plussers, niet goed op de hoogte zijn van mogelijkheden en voorzieningen die er speciaal voor hen zijn. Wij gaan daarom langs alle ouderen in de wijk die 75 jaar of ouder zijn.

U begrijpt dat in Coronatijd de huisbezoeken op een andere manier plaatsvinden.

U ontvangt een brief waarin wij vermelden dat wij langskomen voor een gesprekje aan de deur, we komen niet binnen en houden afstand.

We kijken hoe het gaat en of u ergens ondersteuning bij nodig heeft. Betrokken vrijwilligers en professionals informeren over hulp, ondersteuning en het activiteitenaanbod in de buurt.

Contactpersoon: Mirjam la Heij mlaheij@dock.nl en 06 29 42 18 38.

Hulp bij administratie en schulden

Heb je moeite met het invullen van formulieren? Of snap je de brieven van de overheid niet? En wil je dat er iemand meekijkt bij het invullen van de formulieren of lezen van belangrijke documenten? Op maandag en donderdag is er van 10:00 tot 12:00 uur een telefonisch administratie spreekuur voor allerlei vragen en ondersteuning bij:

  • DigiD
  • Kwijtscheldingen
  • Voedselbank aanvragen
  • Administratie ordenen
  • Financiën
  • Hulp bij bellen naar instanties
  • Taal

Stuur een foto van de formulieren of brieven. Je kan ook videobellen met een van de contactpersonen.
Contactpersoon: Deanna Gozzi 06 41 69 19 49 en Latife Yildiz 06 34 78 79 37.

http://Werken%20bij%20DOCK

Online taalhulp

Een bijsluiter van medicijnen lezen. Vragen naar de dichtstbijzijnde parkeergarage. Vertellen aan een collega hoe het weekend was. Deze dagelijkse bezigheden zijn niet voor iedereen een eitje. Sterker nog. De Nederlandse taal goed (leren) lezen, schrijven en spreken is voor jong én oud soms een hele opgave en kan veel moeite kosten. Maar hier valt iets aan te doen. Onze taalvrijwilligers staan graag digitaal voor je klaar. Zij sturen via de mail of WhatsApp informatie (taallessen en opdrachtjes) naar deelnemers. En helpen deelnemers die naar de inburgering gaan met het oefenen van de Nederlandse taal.
Contactpersoon: Latife Yildiz lyildiz@dock.nl en 06 34 78 79 37.

Prestatie010

Zit je al een tijd zonder werk en ontvang je een uitkering? Dan verwacht de gemeente Rotterdam een Prestatie010 van je. In overleg met de activeringscoach van de gemeente bekijk je welke activiteiten bij jou passen. Dat kan van alles zijn; vrijwillig helpen in een Huis van de Wijk, het volgen van een opleiding of werken aan je schulden. Heb je een vraag of begeleiding nodig? Neem dan contact op.
Contactpersoon: Richard Lugten rlugten@dock.nl en 06 59935495.

Wandelen

Vanaf dinsdag 30 juni gaan we op dinsdag- en donderdagochtend weer wandelen vanaf De Zevensprong!

We wandelen een uur en doen tussendoor spierversterkende oefeningen. Je kunt meedoen als beginner, maar ook als je al regelmatig wandelt. Het is wel belangrijk dat je zelfstandig kunt wandelen.

Deelname is gratis, maar we verwachten wel jouw toewijding en inzet.

Lijkt het je leuk om mee te wandelen of wil je meer informatie? Laat het weten via aanmeldingenhoogvliet@dock.nl

Gezondheid

DOCK is in januari 2020 gestart met het project Fit Gezond Hoogvliet. Het hele jaar bieden we activiteiten aan die te maken hebben met de lichamelijke en mentale gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan voorlichtingen over gezonde voeding of slapen, een twaalfdaagse challenge.

Volg de Facebookpagina Fit Gezond Hoogvliet en blijf op de hoogte van de laatste activiteiten.

Wil je meer informatie over het project?

Contactpersoon: Barbara Terlouw bterlouw@dock.nl en 06 14 86 82 08 of Latife Yildiz lyildiz@dock.nl en 06 34 78 79 37

Innerlijke rust en kracht

Wil je leren omgaan met stress? Beter kunnen slapen? En meer kalmte en rust ervaren? Neem voor begeleidende coaching/counseling gesprekken, ontspanningsoefeningen, andere handvaten en meer informatie contact op. Contactpersoon: Nalini Hirasingh nhirasingh@dock.nl en 06 41 63 16 69.

Wandelen voor senioren

Heeft u ook zin om te wandelen? De conditie op peil te houden en een gezellig praatje te maken? Dat kan!
Elke maandag vertrekken senioren in Hoogvliet vanuit Huis van de Wijk de Zevensprong voor een verkwikkende wandeling.
Er wordt om 13.00 uur bij Huis van de Wijk de Zevensprong verzameld, en de wandelaars bepalen zelf de route. Na zo’n anderhalf uur zijn ze weer terug bij de Zevensprong.

Kunt u niet elke week? Geen probleem. U kunt meedoen wanneer u wilt en er zijn geen kosten aan verbonden.
Wilt u meer informatie? Bel dan Mirjam La Heij, 06 29 42 18 38 of stuur een mail naar mlaheij@dock.nl.

Mantelzorgondersteuning

Zorgen voor een familielid, buur of vriend die hulp nodig heeft is zeer waardevol, maar lange tijd voor iemand anders zorgen kan vaak erg zwaar zijn.

Verspreid over het jaar worden en diverse informatiebijeenkomsten en workshops gegeven. Voor data houd de website in de gaten.

Heb je vragen of advies nodig? Of behoefte aan een luisterend oor?

Contactpersoon: Yolanda Jacobsen yjacobsen@dock.nl en 06 14 30 44 82

Welzijn op recept Hoogvliet

Veel mensen hebben last van stress, hoofdpijn of slapen slecht. Dat komt door gebeurtenissen in het leven. Een huisarts, een praktijkondersteuner, een fysiotherapeut of een andere zorgverlener adviseert u bij deze klachten. U komt dan in contact met een welzijnscoach van DOCK.