DOCK

Onze sociaal werkers werken gewoon door en doen zoveel mogelijk hun best om in contact te blijven. Door gesprekken op straat, telefonisch of online. We ontwikkelen met onze partners nieuwe initiatieven om mensen die dat nodig hebben, te bereiken en te ondersteunen.

Actief telefonisch benaderen van bewoners

Bewoners die normaal gesproken deelnemen aan onze groepsactiviteiten, bijeenkomsten en inloopspreekuren bellen wij op om onze bereikbaarheid kenbaar te maken, een praatje te maken en daar waar nodig hulp te bieden.

75+ huisbezoeken

De Huizenbezoeken 75+ zijn uitgesteld. Heeft u een huisbezoek gepland staan? Medewerkers nemen contact met u op om een praatje te maken, bereikbaarheid kenbaar te maken en daar waar kan verdere hulp te bieden.  

http://Werken%20bij%20DOCK

Taalpunt Kralingen-Crooswijk

Het Taalpunt is het loket in de wijk voor vragen over het leren van de Nederlandse taal. De vrijwilligers van het Taalpunt geven bijvoorbeeld informatie over Nederlandse lessen in de wijk, het Taalcafé en over welke boeken horen bij een bepaald niveau. Het Taalpunt is momenteel alleen bereikbaar via e-mail of telefonisch: Taalpunt.kracro@dock.nl of 06 24 94 76 40.

Crooswijkcoach

Heb je geldzorgen? Vind je brieven soms moeilijk te begrijpen? Of heb je andere vragen? De Crooswijkcoach ondersteunt bewoners uit Crooswijk bij praktische hulpvragen op het gebied van geld, schulden en administratie. Maar ook bij vragen over andere zaken zoals dagbesteding en wonen. De coach kan je helpen als je een kleine vraag hebt of als je voor langere tijd hulp wilt. De hulp is gratis.

Contact
Je kunt de Crooswijkcoach bellen, een e-mail sturen of berichten via WhatsApp. De ondersteuning zal vanwege corona soms ook via de telefoon, WhatsApp of mail zijn. Als het nodig is, plannen we een afspraak. De Crooswijkcoach werkt in de Nieuwe Branding aan de Isaac Hubertstraat 153. 

Fem Hoevelaken
06 – 283 757 09
crooswijkcoach@dock.nl

Gezinsondersteuners voor ouders in Crooswijk

Ouders willen een goede toekomst voor hun kind. Daar is een stevige basis voor nodig. Helaas is die er niet altijd. In een gezin kan er stress zijn. Er is misschien niet genoeg geld. Er zijn vragen over de gezondheid of over werk. Kinderen voelen dat en hebben er last van. Wij kunnen helpen en doen dat gratis. Bijvoorbeeld als je een moeilijke brief krijgt. Of als je vragen hebt over de kinderen. We kunnen ook helpen met geldzaken. Dat geeft rust. Wij werken samen met je aan de toekomst van jouw gezin.

Contact
Je kunt ons bellen of een e-mail sturen. Een bericht via WhatsApp kan ook.
Onze gegevens staan verderop in de tekst. Eén van ons gaat jouw gezin helpen. Zij luistert naar je verhaal of vraag. Als je wilt, komt ze graag bij je thuis langs. Zo leert ze jou en jouw kinderen kennen. En kan ze je goed helpen. Spreek je liever niet thuis af? Naar ons komen kan ook.

Fem Hoevelaken
06 – 283 757 09
fhoevelaken@dock.nl

Golrokh Bashtbavi
06 – 599 189 47
gbashtbavi-gholami@dock.nl

Welzijn op Recept Kra-Cro

Veel mensen hebben last van stress, hoofdpijn of slapen slecht. Dat komt door gebeurtenissen in het leven. Een huisarts, een praktijkondersteuner, een fysiotherapeut of een andere zorgverlener adviseert u bij deze klachten. U komt dan in contact met een welzijnscoach van DOCK.