DOCK

Van 1 tot 7 juni 2020 is het de ‘Week van de jonge mantelzorger’. Je kiest er niet voor om mantelzorg te bieden, het overkomt je. De term mantelzorger is in Nederland bedacht, omdat het toegang biedt tot hulp. Maar uiteindelijk ben je gewoon zoon, dochter, broer, zus, neef, nicht of kleinkind van iemand die ziek is. En ziek is niet alleen maar lichamelijk ziek. Denk ook aan een verslaving, een psychische ziekte of een beperking. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je je zorgen maakt als je naaste ziek is, daar hoef je je niet voor te schamen.

Vooral nu er een onzichtbare vijand (corona) om ons heen is, kan dat extra bedreigend voelen. Ondanks alle zorgen ga je door en blijf je voor je naaste klaarstaan. Soms met veel liefde, geduld en vertrouwen. Soms machteloos en met een hoofd vol stress. Je blijft doorgaan, je blijft sterk, je blijft strijden…, want jij hebt een #strijdershart. Met deze selfie en hashtag sturen we liefde aan alle jonge mensen in Amsterdam (en Nederland) met een strijdershart. Sta je achter deze boodschap: deel zelf ook een selfie met deze hashtag via je eigen social media.


Bel ons op 088-8555119
of volg ons op Instagram en stuur een DM!

Alle mensen uit de groep weten maar al te goed hoe het is om je zorgen te maken om (de gezondheid van) iemand in je familie. Af en toe je hart luchten bij iemand met een luisterend oor is belangrijk! Wij zijn dan ook beschikbaar voor jou van maandag tot en met vrijdag tussen 15.00 – 19.00 uur 

Dag Telefoon: Instagram: strijdershart  
Maandag Loes Anna 
Dinsdag Laila  Loes 
Woensdag Anna Djony 
Donderdag Lucas Anne 
Vrijdag Djony Atika 

10 tips – Uit het hart van Amine

Amine biedt zelf ook mantelzorg. Hij weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om ook goed voor jezelf te blijven zorgen. Dit doe je op allerlei manieren: check de 10 tips!

Dit zijn wij – Een hart onder de riem

Wij zijn Loes, Amine, Lucas, Anne, Lisa, Atika, Nikky, Laila, Djony, Anna en Petra. Wij maken korte scènes over het leven van jongeren die zorgen voor, of zich zorgen maken om, een ziek iemand in de familie. Dit doen we op basis van eigen ervaringen uit de groep.

Wij hebben een boodschap aan alle strijders in Nederland die zich zorgen maken om een ziek iemand in de familie.

Laila laat van zich horen in een rap!

#STRIJDERSHART