DOCK

Voor hulp die bijdraagt aan een goede gezondheid en waar je bij de huisarts niet altijd een antwoord op vindt, is er ‘Welzijn op Recept’. De huisarts en de sociaal werkers van DOCK werken samen om passende antwoorden te geven op welzijnsgebied. Als partner in de wijk is DOCK de spil in het web om je vraag te matchen aan de juiste activiteit of organisatie.

Wat doen we precies?
Als de huisarts of andere gezondheidsprofessional je Welzijn op Recept geeft, krijg je een paar gesprekken met een coach: een sociaal werker of deskundige vrijwilliger van DOCK. Een gesprek vindt plaats in de huisartsenpraktijk zelf of in het wijkcentrum bij jou in de buurt. Heb je problemen of zaken die je bezighouden, zit je ergens mee en kom je er niet uit, loop je in relatie(s) tot anderen soms vast, slaap je slecht, voel je je vaak alleen? De coach denkt graag met je mee en helpt je om iets te gaan doen waardoor jij je beter gaat voelen. De coach is de schakel tussen jouw vraag én jouw welzijn. Een coach helpt bijvoorbeeld bij het zoeken naar activiteiten als ontmoeting, sport en/of cultuur. Net wat bij jou past en waar jij je blijer door gaat voelen.

Huisarts Carnissehuis Rotterdam Charlois:

“Samen leveren we zorg. Het is laagdrempelig, wij ervaren een korte lijn en de sociaal werker geeft goede hulp aan patiënten, die zo snel worden geholpen”

Waar vind je welzijn op recept?

DOCK biedt Welzijn op Recept in diverse steden aan: Haarlem, Rotterdam, Utrecht, Schiedam, Amsterdam en Zaanstad Hieronder zie je filmpjes en mooie artikelen met het lokaal aanbod. Want in iedere stad en bij iedere huisarts is het soms net iets anders geregeld. Maar het effect is altijd dezelfde: jij gaat je gelukkig voelen!