DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren.     

Kinderen van de Kinderraad koken voor ouderen.

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud zijn open. Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in speeltuin Gagelsteede en speeltuin De Watertoren en in buurtcentra De Boog, De Dreef en De Jager.  

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en ook online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen bewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 
 
Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders Team Overvecht. Of mail het team: overvecht@dock.nl 

Ruimte huren?
Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij fmw@utrecht.nl . Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Buurtcentra

Buurtcentrum de Boog 
Gambiadreef 60
3564 ES Utrecht

Geesje Kramer, Sociaal makelaar binnen
T: 06-28429717, E: gkramer@dock.nl 

Tjitske van der Woude, Sociaal makelaar
T: 06-10650104, E: tvdwoude@dock.nl 

Buurtcentrum de Jager
Teun de Jagerdreef 1
3561 JK Utrecht

Emine Goktekin, Sociaal makelaar binnen 
T: 06-10575385, E: egoktekin@dock.nl 

Richard Tukker, Sociaal makelaar binnen 
T: 06-59997673  E: rtukker@dock.nl
  
Buurtcentrum de Dreef
Schooneggendreef 27C
3562 GG Utrecht

Emine Goktekin, Sociaal makelaar binnen 
T: 06-10575385, E: egoktekin@dock.nl 

Richard Tukker, Sociaal makelaar binnen 
T: 06- 59997673  E: rtukker@dock.nl

Buurtkamer Gagelsteede geen open inloop
Gangesdreef 7
3564 SN Utrecht

Tjitske van der Woude, Sociaal makelaar
T: 06-10650104, E: tvdwoude@dock.nl
 

Speeltuinen

Speeltuin Watertoren
Neckardreef 30
3562 CP Utrecht

Speeltuin Gagelsteede
Gangesdreef 7
3564 SN Utrecht

Nieuws in Overvecht

Kinderen koken voor ouderen

03 december 2021
Vanuit Kinderraad Overvecht kwam het fantastische idee om te koken voor ouderen. Sociaal makelaar Nadja betrekt ouderen bij activiteiten in de buurt, sociaal makelaar Gee…
Lees verder

Wat betekent armoede volgens kinderen?

24 december 2021
Wat betekent armoede volgens  kinderen? en wat is de relatie met de Vreedzame school en wijk? Kijk en luister naar een filmpje waar kinderen aan het woord zijn. H…
Lees verder

Kinderraad in gesprek met de Burgemeester

27 juli 2021
Ruim 50 kinderen uit Utrecht hebben deelgenomen aan de Stedelijke Kinderraad. Met burgemeester Sharon Dijksma als voorzitter en de gemeenteraadsleden Mohammed Saiah en Te…
Lees verder

Aanbod in Overvecht

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

Money Knowhow

In acht lessen krijgen kinderen uit groep 7 en 8 les over omgaan met geld, sociale druk en het thema armoede. De lessen zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan de kennis die nodig is om bewuste keuzes te maken ten aanzien van geld.

Hart voor elkaar

Wie geef jij een hart, maak met stoepkrijt een hart en schrijf de naam in het hart. Je kunt een doosje stoepkrijt op halen bij speeltuin Gagelsteede en bij speeltuin de Watertoren

Taal en Ontmoeting

Taal en Ontmoeting

Taal&Ontmoeting biedt taallessen aan in de wijk Overvecht in de buurtcentra en in de bibliotheek. Vrijwillige taalcoaches organiseren wekelijks 23 Taal&Ontmoetings groepen. In deze bijeenkomsten ligt de focus op het leren van de Nederlandse taal, op het vergroten van het netwerk van de cursisten en ook doorstroming naar activiteiten zoals vrijwilligerswerk en opleiding.

Wil je meer informatie of je aanmelden als cursist of vrijwilliger?

Neem dan contact op met één van de sociaal makelaars:
Amar Haddouch T: 06 417 843 93 E:ahaddouch@dock.nl
Sageeta Hoeba T: 06 599 802 33 E:shoeba@dock.nl
Aicha Zekri T: 06 520 814 78 E:azekri@dock.nl

Over Taal&Ontmoeting is een filmpje gemaakt. Dat is hier te bekijken.