DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen? Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Zuidwest zijn we actief in Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk en Dichterswijk. 

Foto: Nout Ketelaar

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen buurtbewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 

We zijn te vinden in de buurtcentra Hart van Noord, BuurtThuis en ‘t Strandpaviljoen. Ook in het Krachtstation (Werkwinkel, Welkomhuis, Werkplaats) en in speeltuin Anansi. Bij de Wijktafel in Dichterswijk, op straat met de DOCK bus en bij allerlei bijeenkomsten in de wijk.

Wij ervaren in deze lastige tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk. 

Neem gerust eens contact op met een van de sociaal beheerders of sociaal makelaars!

Buurtcentra

Hart van Noord
Trumanlaan 60C
3527 BR Utrecht

Sociaal beheer

Monique van der Kamp
Tel: 0659926606 E: mvdkamp@dock.nl 

Evert van der Zouw
Tel: 0659977432 E: evdzouw@dock.nl 

BuurtThuis
Livingstonelaan 1350
3526 JX Utrecht

Sociaal beheer

Abdelhadi Makori
Tel: 0659979864 E: amakori@dock.nl 

Lex Casteelen
Tel: 0613133688 E: lcasteelen@dock.nl 

Het Strandpaviljoen
Buurtkamer
Noordzeestraat 20
3522 PK Utrecht

Sociaal beheer

Belkis Kurdal
Tel: 0659954782, E: bkurdal@dock.nl

Reparatiecafé de Werkplaats / Klus+Lokaal
Amerikalaan 199
Kanaleneiland

Nienke Zeeman, Sociaal makelaar
Tel: 0627309873 E: nzeeman@dock.nl  

Speeltuin Anansi
Peltlaan 130
3527 EC Utrecht

Speeltuinmaker

Dayna Maduro
Tel: 0614306236 E: lpowel@dock.nl

Mohamed Akachar
Tel: 0650626894 E: makachar@dock.nl

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Zuidwest. Of mail het team: zuidwest@dock.nl 

Volg onze social media:

Ruimte huren?
Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij mfa@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws uit Zuidwest

Kinderraad in gesprek met de Burgemeester

27 juli 2021
Ruim 50 kinderen uit Utrecht hebben deelgenomen aan de Stedelijke Kinderraad. Met burgemeester Sharon Dijksma als voorzitter en de gemeenteraadsleden Mohammed Saiah en Te…
Lees verder

Theatrale wijkparade

09 juli 2021
Een vrolijke theatrale wijkparade luidt de start van de zomervakantie in. De kleine bonte optocht van twee theatrale fietsers met een bakfiets, e…
Lees verder

Zomer DOEBoek Kanaleneiland en Transwijk

09 juli 2021
Ga jij (samen met je ouders) deze zomer met ons mee op reis inKanaleneiland en Transwijk? Lekker spelen, sporten, eet een ijsje, kommuziek maken, win met schaken of laat …
Lees verder

  Aanbod in Zuidwest

Huiskamer voor de buurt Hart van Noord

In Huiskamer voor de buurt Hart van Noord is van alles te doen. Veel buurtbewoners organiseren activiteiten. Wil jij weten hoe je meedoet of heb jezelf een idee, laat het ons weten. In onderstaand activiteitenboekje vindt u alle mogelijkheden en leuke activiteiten.

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

Money Knowhow

In acht lessen krijgen kinderen uit groep 7 en 8 les over omgaan met geld, sociale druk en het thema armoede. De lessen zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan de kennis die nodig is om bewuste keuzes te maken ten aanzien van geld.

Stagiairs DOCK Utrecht

DOCK laat mensen zien waar hun talenten liggen, want iedereen kan iets bijdragen en zo van betekenis zijn voor een ander.

Kom jij als stagiair werken bij DOCK Utrecht? Wie bij DOCK stage loopt doet dat samen met professionele en betrokken collega’s, en ook met vele enthousiaste actieve mensen uit de wijk. De teams bij DOCK bestaan uit medewerkers die coachen en van elkaar willen leren. Werken bij DOCK is een samenspel van verbinden.