DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen?  Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Zuidwest zijn we actief in Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk en Dichterswijk. 

Foto: Nout Ketelaar

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Zuidwest gaat het om speeltuin Anansi, buurtcentra Hart van Noord, BuurtThuis en Het Strandpaviljoen, maar ook in reparatiecafe de Werkplaats.  

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen buurtbewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 

Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Buurtcentra

Hart van Noord
Trumanlaan 60C
3527 BR Utrecht

Sociaal beheer

Hatice Can
Tel: 0618308157 E: hcan@dock.nl 

Evert van der Zouw
Tel: 0659977432 E: evdzouw@dock.nl 

BuurtThuis
Livingstonelaan 1350
3526 JX Utrecht

Sociaal beheer

Lex Casteelen
Tel: 0613133688 E: lcasteelen@dock.nl 

Het Strandpaviljoen
Buurtkamer
Noordzeestraat 20
3522 PK Utrecht

Sociaal beheer

Belkis Kurdal
Tel: 0659954782, E: bkurdal@dock.nl

Reparatiecafé de Werkplaats
Amerikalaan 199
Kanaleneiland

Nienke Zeeman, Sociaal makelaar
Tel: 0627309873 E: nzeeman@dock.nl  

Speeltuin

Speeltuin Anansi
Peltlaan 130
3527 EC Utrecht

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Zuidwest. Of mail het team: zuidwest@dock.nl 

Volg onze social media:

Ruimte huren?
Ben je voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kun je melden bij mfa@utrecht.nl. Bij calamiteiten kun je (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws uit Zuidwest

Kinderraad in gesprek met de Burgemeester

27 juli 2021
Ruim 50 kinderen uit Utrecht hebben deelgenomen aan de Stedelijke Kinderraad. Met burgemeester Sharon Dijksma als voorzitter en de gemeenteraadsleden Mohammed Saiah en Te…
Lees verder

Theatrale wijkparade

09 juli 2021
Een vrolijke theatrale wijkparade luidt de start van de zomervakantie in. De kleine bonte optocht van twee theatrale fietsers met een bakfiets, e…
Lees verder

Zomer DOEBoek Kanaleneiland en Transwijk

09 juli 2021
Ga jij (samen met je ouders) deze zomer met ons mee op reis inKanaleneiland en Transwijk? Lekker spelen, sporten, eet een ijsje, kommuziek maken, win met schaken of laat …
Lees verder

  Aanbod in Zuidwest

Buurtbox

Wil jij graag meer contact hebben met je buren? De buurtbox helpt jou en je buren op weg om het contact in de straat te versterken. Of misschien hebben jullie al een hechte buurt en willen jullie nog meer leuke dingen samen ondernemen? Haal dan inspiratie en informatie uit deze box hoe je dit kunt aanpakken.

Vrijwillige inzet

Vrijwillige inzet doe je niet alleen voor anderen, het geeft ook veel terug: waardering, contacten, persoonlijke groei, het gevoel zinvol actief te zijn.

Activiteitenboekjes

In buurtcentra is van alles te doen. Veel buurtbewoners organiseren activiteiten. Wil jij weten hoe je meedoet of heb jezelf een idee, laat het ons weten. Klik op een van de afbeeldingen voor het programma en meer informatie over het buurtcentrum bij jou om de hoek.

Money Knowhow

In acht lessen krijgen kinderen uit groep 7 en 8 les over omgaan met geld, sociale druk en het thema armoede. De lessen zijn leuk en leerzaam en dragen bij aan de kennis die nodig is om bewuste keuzes te maken ten aanzien van geld.