DOCK

DOCK Utrecht is er voor jou als bewoner. We werken graag met jou en andere wijkpartners samen. Wil je meedoen of bijdragen aan leuke activiteiten bij jou in de buurt? Heb je een idee voor jouw directe omgeving of zijn er knelpunten in de wijk die aandacht vragen?  Wij helpen je graag om zelf actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. In Zuidwest zijn we actief in Kanaleneiland, Transwijk, Rivierenwijk en Dichterswijk. 

Foto: Nout Ketelaar

Belangrijke ontmoetingsplekken voor jong en oud gaan voorzichtig weer open. Ook de plekken waar sociaal makelaars en sociaal beheerders werken. In Zuidwest gaat het om speeltuin Anansi, buurtcentra Hart van Noord, BuurtThuis en Het Strandpaviljoen, maar ook in reparatiecafe de Werkplaats.  

Sociaal makelaars en sociaal beheerders werken in de wijk en online. We denken mee en zijn er voor jou als je met vragen zit: we kennen buurtbewoners en wijkorganisaties of mensen bij de gemeente. Bijvoorbeeld over zaken als ouderdom, gezondheid, zorg en eenzaamheid, saamhorigheid en verbinding, jeugd, opvoeding en talentontwikkeling. 

Wij ervaren in deze moeilijke tijd veel betrokkenheid en positieve energie bij wijkbewoners en zien heel wat goede en leuke initiatieven. Wij sluiten daar graag bij aan en helpen waar mogelijk.  

Buurtcentra

Hart van Noord
Trumanlaan 60C
3527 BR Utrecht

BuurtThuis
Livingstonelaan 1350
3526 JX Utrecht

Het Strandpaviljoen
buurtkamer
Noordzeestraat 20
3522 PK Utrecht

Reparatiecafé de Werkplaats
Amerikalaan 199
Kanaleneiland

Speeltuin

Speeltuin Anansi
Peltlaan 130
3527 EC Utrecht

Contactgegevens

Hieronder vind je de contactgegevens van sociaal makelaars en sociaal beheerders van Team Zuidwest. Of mail het team: zuidwest@dock.nl 

Ruimte huren?
Bent u voor een activiteit op zoek naar een ruimte? Reserveer dan een ruimte via de gemeente Utrecht op www.utrecht.nl/verhuur of bel voor meer informatie: 14 030. Storingen of andere gebouwbeheerzaken kunt u melden bij mfa@utrecht.nl. Bij calamiteiten kunt u (ook buiten kantooruren) bellen naar 06 42 62 76 22.

Nieuws uit Zuidwest

Gezamenlijke wijkagenda Zuidwest

06 augustus 2020
Waar bent u trots op in uw buurt en welke onderwerpen hebben aandacht nodig? Sociaal makelaars van DOCK Utrecht brengen antwoorden van buurtbewoners en beroepskrachten in…
Lees verder

Hulp nodig, wacht niet!

09 juli 2020
Door het coronavirus is ons (samen)leven veranderd. Wij willen je daarom laten weten dat we er voor je zijn. Vrijwilligers, actieve bewoners, sociaal makelaars en soci…
Lees verder

Buurtcentra Utrecht

02 juni 2020
Buurtcentra open onder voorwaarden De buurtcentra in Utrecht zijn per 2 juni weer open. Een buurtcentrum bezoeken kan alleen op afspraak. Gelukkig zijn de buurtcentra …
Lees verder

  Aanbod in Zuidwest

Het Grote Zomervakantie Doeboek voor Zuidwest!

De zomervakantie is begonnen! Je hoeft je niet te vervelen, want we hebben een leuk zomerprogramma in Zuidwest! Een Doeboek vol met activiteiten en puzzels.

Doeboek Rivieren-/Dichterswijk

Download hier het boekje voor Rivieren-/Dichterswijk:

Voor Rivieren-/Dichterswijk schrijf je in via onderstaande link:

Doeboek Kanaleneiland-/Transwijk

Download hier het boekje voor Kanaleneiland/Transwijk: