DOCK

Het verhaal van Marlon

‘Marlon heeft inmiddels een baan!’

Marlon is een van de jongeren die een geweldige sprong vooruit heeft gemaakt. Hij is opgebloeid tot een zelfverzekerde jongen die het maximale uit het leven haalt. Dat was afgelopen jaar wel anders.

Diploma op zak! Hoe nu verder?
Marlon had veel hulpvragen en was onzeker. Nadat hij geslaagd was voor zijn mbo-opleiding niveau 2 gastheer/gastvrouw, heeft hij zichzelf aangemeld bij het JIT. Marlon wilde na school graag direct zijn vaardigheden toepassen in de praktijk, maar wist niet goed hoe hij een geschikte baan moest zoeken. ‘Of wij je daarbij kunnen ondersteunen? Natuurlijk!, glimlacht stagiaire Naomi Takens’. Direct na zijn aanmelding hebben begeleider Zouhair en Naomi met Marlon een intakegesprek gevoerd om kennis te maken. Hieruit bleek dat Marlon meer hulpvragen had op verschillende vlakken. Samen met Zouhair en Naomi bracht Marlon zijn sterke en verbeterpunten in kaart, stelde doelen op en ging meteen aan de slag.

Van onzeker naar vol zelfvertrouwen
Een jaar later kijken we met trots terug naar de groei die Marlon heeft doorgemaakt. Hij heeft inmiddels een baan waarin hij helemaal zichzelf kan zijn. Op zijn werk gaat het goed. Privé is Marlon na een moeilijke fase alles te boven gekomen. ‘Ik ben ontzettend blij dat de begeleiders van het JIT mij hebben ondersteund in deze fase van mijn leven, met name Naomi die vanaf het begin erg betrokken was’. ‘Door zijn motivatie om door te pakken, de inzet van het JIT in combinatie met gedreven stagiaires, heeft Marlon uiteindelijk zijn doelstellingen behaald, aldus Zouhair.’