DOCK

Het verhaal van

19-jarige zangeres naast student ook vrijwilliger bij DOCK

Een speciaal interview met de 19-jarige Marjana Lary over hoe ze als jonge zangeres haar studie social work combineert met werk, haar passie zingen, sporten en toch tijd vrijhoudt om zich in te zetten als vrijwilliger bij het jongerenwerk van DOCK Kralingen Crooswijk.

Ze sport het liefst in haar vrije tijd, dat zie je aan haar outfit. Ze zingt graag, maakt muziek, gaat de studio in en schrijft nummers. Ze maakt Nederlands Arabische muziek. Afgelopen jaar heeft Marjana twee muziekvideoclips uitgebracht met FO Music. Ook vindt ze het leuk om optredens te geven, dit doet ze nu voornamelijk op bruiloften en verjaardagen. Op Instagram post ze voornamelijk zangvideo’s en foto’s en op Snapchat laat ze haar dagroutine zien. Ze vlogt wanneer ze ergens een optreden heeft en veel jongeren volgen haar. Op Instagram heeft ze bijna 28.000 volgers, een groot bereik dus. De jongeren kennen haar vanuit de muziek die ze heeft uitgebracht. De doelgroep varieert van 12 t/m 22 jaar, zowel meisjes als jongens. Ze wil hen echt wat goeds meegeven. Ze vlogt bijvoorbeeld wanneer ze gaat sporten en wil anderen aanzetten om dit ook te doen. Marjana is een beginnende influencer!

Marjana helpt bij een kinderactiviteit van DOCK.

Marjana is van jongs af aan al bekend met DOCK, ze deed activiteiten bij DOCK in de wijk. Naarmate ze ouder werd, wilde ze meer initiatief tonen en zelf meehelpen. Ze helpt nu al een tijdje mee met activiteiten organiseren, ze is bijvoorbeeld betrokken bij de meidenclub. En de meiden weten dat ze terecht kunnen bij Marjana. Als ze iets leuks hebben bedacht, komen ze naar Marjana om dit te delen. Dan gaat Marjana naar jongerenwerker Sabah El Mourabit en kijken ze samen wat de mogelijkheden zijn. 9 van de 10 keer zorgt Sabah ervoor dat het mogelijk is. Ook Marjana begeleidt kinderen tijdens activiteiten zoals huiswerkbegeleiding. Ze staat klaar wanneer iemand vragen heeft. Ze vindt het super leuk om  vrijwilligerswerk bij DOCK te doen. “Wat brengt het mij? De dingen die ik heb geleerd bij DOCK kan ik meegeven aan de jongeren. De jongeren van nu zijn al meer volwassen dan de jongeren van vroeger. De dingen die ik geleerd heb en meegekregen: dat varieert van helpen met een studie zoeken of een bijbaan, een cv opstellen tot een sollicitatiebrief schrijven. Het is je eigen ervaring die je hebt opgebouwd, en als je dat mee kan geven en het is goed voor diegene, daar wordt ik gelukkig van. Dat is super mooi”.

In haar eerste jaar in social work is ze er al achter gekomen dat ze met jongeren wil werken. Ingewikkelde problematiek is voor haar een leuke uitdaging. Marjana ziet zichzelf in de toekomst als een jongerenwerker die de jongeren ondersteunt en activiteiten organiseert. Het zou voor haar het perfecte plaatje zijn om dit te kunnen combineren met zingen, bijvoorbeeld zangles geven aan jongeren.