DOCK

Het verhaal van Bilal Elrazouki

Stage bij DOCK met een blik op de toekomst

Bilal Elrazouki uit Haarlem zit boordevol plannen. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Hij behoort samen met zijn broer Abdel en vriend Naim tot de jongens die een geweldige sprong vooruit hebben gemaakt binnen DOCK Haarlem. Van zeker niet de gemakkelijkste bezoekers van het jongerencentrum in Parkwijk tot zeer gewaardeerde vrijwilligers met een positief toekomstbeeld.

Actie bij DOCK
Bilal was vanaf dat hij een jaar of dertien was regelmatig in het jongerencentrum van DOCK te vinden. Meestal kwam hij daar met een groep jongens uit zijn buurt. “We konden daar gamen, chillen, muziek maken en lachen”, herinnert Bilal zich, “maar we maakten het ook regelmatig te bont.”

Stage op zijn oude jongerenstek
Jaren later, toen Bilal serieus werk ging maken van zijn studie, kwam ook DOCK weer in beeld. Deze keer als stageplek. Samen met zijn stagebegeleider Clyde organiseert hij diverse activiteiten voor jongeren in zijn oude buurthuis in Parkwijk. De jongens van zijn oude groep hebben plaatsgemaakt voor een jongere generatie uit zijn buurt. “Die nieuwe gasten zijn net zo rumoerig als wijzelf toen waren”, lacht Bilal. Hij heeft intussen zijn zinnen gezet op een mooie toekomst in de muziek. Zijn stage en ervaring als vrijwilliger bij DOCK zullen hem daar goed bij van pas komen.