DOCK

Het Pluspunt Zandvoort is voorlopig tot en met 19 mei gesloten. Onze sociaal raadsman werkt gewoon door, telefonisch, via WhatsApp, online en per mail. Ook als u hulp nodig heeft kunt u digitaal en telefonisch terecht bij het Sociaal Wijkteam in uw wijk, bij de sociaal raadslieden en de maatschappelijk werkers van DOCK Haarlem.

Hulp door Sociaal Wijkteam

Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij vragen over werk, inkomen, wonen, welzijn of zorg? Neem contact op met het Sociaal Wijkteam bij jou in de buurt van maandag tot en met vrijdag 9:00 – 17:00 uur. Kijk op sociaalwijkteamhaarlem.nl voor het telefoonnummer.

Hulp van Sociaal Raadslieden

In verband met de coronamaatregelen hebben wij onze bereikbaarheid aangepast. Uitkeringen en hun verplichtingen lopen door. In deze tijden kan wetgeving (tijdelijk) worden aangepast. Onze Sociaal Raadslieden volgen deze wijzigingen nauwlettend. Heb je hulp nodig of wil je advies over uitkeringen, schulden, beslagleggingen, belastingen, toeslagen of wetten en regels? De Sociaal Raadslieden bieden online en telefonisch gratis juridisch en financieel advies. Zij maakten een overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden.
Wanneer: maandag t/m vrijdag van 9:30 tot 13:00 uur
Tel:
088 – 855 5178
E-mail: sociaalraadsliedenhaarlem@dock.nl
Facebook: Sociaal Raadslieden DOCK Haarlem
foto: Dayde Drieskens, sociaal raadsvrouw DOCK Haarlem

Ouderschap blijft: bemiddeling na echtscheiding

In het belang van de kinderen
Na een scheiding staat het gezamenlijk belang van ouders voorop: de gezonde ontwikkeling van de kinderen in de nieuwe situatie. Het is belangrijk dat ouders goed met elkaar blijven communiceren. En dat zij goede afspraken maken met elkaar.

Ouderschap Blijft
Ouderschap Blijft is een methode die ouders met kinderen in de leeftijd tot en met 18 jaar, ondersteunt bij het maken van afspraken over het ouderschap. Afspraken over bijvoorbeeld het omgaan met de kinderen, het informeren van elkaar, de breng- en haaltijden, het verdelen van de opvoedtaken. De bemiddeling van Ouderschap Blijft is kosteloos. Geen verwijzing nodig.

Vijf gesprekken
Ouderschap Blijft bestaat uit vijf bemiddelingsgesprekken. Onder begeleiding van een maatschappelijk werker werken de ouders aan het oplossen van knelpunten, een goede communicatie en het herstel van vertrouwen in elkaar.

Bekijk de film

Uitgangspunten Ouderschap Blijft:

  • Kinderen hebben het recht om zich op een gezonde manier te ontwikkelen.
  • Kinderen hebben recht op regelmatig contact met beide ouders.
  • Ouders blijven samen ouder van hun kinderen, ook na een scheiding.
  • Beide ouders zijn verantwoordelijk voor een goede omgang met hun kinderen.
  • De wensen en belangen van de kinderen staan centraal.

Informatie en aanmelding
Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, dient minimaal één van de (ex)partners woonachtig te zijn in Haarlem of Zandvoort.

Spreekuur echtscheiding

Het echtscheidingsspreekuur, het Informatiepunt Echtscheiding, is voor mensen die overwegen om te scheiden en/of relatieproblemen hebben. U kunt bij ons terecht voor informatie, voor onafhankelijk advies en desgewenst een verwijzing naar een andere dienst van DOCK of een andere organisatie. Als u dat wilt, kunnen wij ook bemiddelen tussen u en uw partner.

Spreekuur
Iedere donderdag tussen 16:00 en 19:00 uur is er een spreekuur. U heeft dan een gesprek met een maatschappelijk werker en een sociaal raadsman of raadsvrouw. Dit gesprek duurt 45 minuten. De gesprekken zijn vertrouwelijk.

Aanmelden bij DOCK Haarlem: 088 – 855 5178 of mail haarlemsr@dock.nl