Amsterdam

Nieuw-West

Op deze pagina staan alle projecten, activiteiten en locaties van DOCK in Amsterdam Nieuw-West (Geuzenveld, Slotermeer en Slotervaart-Noord). Het activiteitenoverzicht is per locatie op de kaart te vinden onderaan de pagina. DOCK werkt in Nieuw West samen met Eigenwijks, Studiezalen, Streetcornerwork, Jongeren Servicepunt en Ouder- en Kindteams.

Nieuw project: Explore Yourself
In het meidenwerk merken wij een toename van meiden die een negatieve ervaring hebben met mannen. Jonge meiden gaan vriendschappen aan met mannen en komen terecht in situaties waarin sprake is van grensoverschrijdingen. In het meidenwerk vanuit de basisvoorziening van DOCK hebben wij een werkwijze ontwikkeld om deze meiden educatief en laagdrempelig vaardigheden en kennis bij te brengen waardoor zij weerbaar worden in contact met mannen. Lees hier meer.

Jongerenwerk
In Geuzenveld, Slotermeer en Slotervaart-Noord vind je onze locaties. We coachen en begeleiden jongeren van 10 t/m 23 jaar op het gebied van school, werk en stage. Je kunt ook meedoen aan leuke activiteiten. Denk aan samen koken, studiosessies, huiswerkbegeleiding, sporten, meidenclubs, huiswerkbegeleiding en dialoogavonden. Onze jongerenwerkers zijn er voor je als je even de weg kwijt bent of je op een kruispunt in je leven staat en belangrijke keuzes moet maken. Samen verkennen we de mogelijkheden.

Meidenwerk
Meidenwerk is een werkwijze van het jongerenwerk dat zich richt op de begeleiding bij het volwassen worden van een specifieke groep: meisjes en jonge vrouwen in de leeftijd van 10 tot en met 23 jaar. Jongerenwerkers beogen bij te dragen aan het ontdekken, vergroten en gebruiken van de eigen kracht van meisjes en jonge vrouwen. Dit doen zij door te werken aan het zelfbewustzijn, het vergroten van de zelfregie en samen met meiden een sociaal netwerk op te bouwen. Tijdens onze Girlzz activiteiten kletsen we over geloof, koken, liefde, gezonde voeding en andere onderwerpen. Samen werken we aan je zelfvertrouwen, vaardigheden en algemene ontwikkeling. Er worden per week verschillende activiteiten georganiseerd op onze jongerenlocaties.

Activiteiten
Via onze activiteitenkalender kun je per week de activiteiten bekijken. Klik hier om naar onze kalender toe te gaan.

 

*De gelden van ESF hebben het mogelijk gemaakt om de permanente leercultuur te bevorderen binnen DOCK Nieuw-West.

Nieuws in Nieuw-West

Meer nieuws

Explore Yourself

14 februari 2019
Het empowerment traject voor jonge vrouwen In het meidenwerk merken wij een toename van meiden die... Lees verder

#GymSquat | Jongeren creëren hun eigen sportruimte in Amsterdam Noord

8 januari 2019
Op 3 januari is DOCK in Amsterdam Noord gestart met een nieuw project; #GymSquat  Fitness is de ... Lees verder
Filter op leeftijdcategorie:
  • Alle
  • -23
  • 23/55
  • 55+

Onderwerpen

Bekijk alle diensten, projecten en activiteiten per onderwerp.

Aanstaande activiteiten

18
feb

Jongerenwinkel GV

jongerenwinkel heeft zijn deuren open voor jongeren uit nieuwwest om jongeren de kans te geven om he Meer informatie
18
feb

Zang

Zangles voor meiden van 13-16 jaar in het Pluspunt Meer informatie
18
feb

Zangles

Zangles voor meiden 12-15 jaar Meer informatie

Locaties in Amsterdam Nieuw-West

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden