Amsterdam

Vriendenkringen

Bij Vriendenkringen leer je nieuwe mensen kennen en kun je nieuwe vrienden maken. Vriendenkringen is een project voor iedereen met een (lichte) beperking vanaf 15 jaar.

Vriendenkringen brengt je in contact met andere mensen uit jouw buurt. Als het klikt, kun je samen een vriendenkring vormen. Een vrijwilliger zorgt dat jouw vriendenkring regelmatig bij elkaar komt. Jullie bedenken samen leuke dingen om te doen, bijvoorbeeld bowlen, zwemmen, lasergamen, naar de film gaan of samen koken en eten.

Vrijwilliger worden bij ontmoetingsbijeenkomsten van Vriendenkringen? Meld je aan!

Wat je kunt doen:
Vriendenkringen organiseert iedere maand ontmoetingsbijeenkomsten voor mensen met een klein netwerk. Het gaat daarbij om mensen met een licht verstandelijke beperking, chronische ziekte, lichamelijke beperking, autisme en/of niet aangeboren hersenletsel. Tijdens de bijeenkomsten worden de deelnemers ondersteunt bij het ontmoeten, contact leggen en het onderhouden van deze contacten. Je leert hen sociaal vaardiger te worden en levert op deze manier een bijdrage aan hun welzijn.

Wat wij vragen:
Als vrijwilliger bij Vriendenkringen ondersteun je één middag in de maand jongeren en volwassenen bij het maken van contact tijdens een ontmoetingsbijeenkomst. Je hebt affiniteit met de doelgroep, je bent sociaal, kunt mensen op een positieve manier verbinden en hen stimuleren contact te leggen buiten de bijeenkomsten.

Wat wij je aanbieden:
Je krijgt persoonlijke begeleiding en volgt diverse trainingen, zoals Werken met mensen met een licht verstandelijke beperking,  Omgaan met autisme en Trainen van Sociale Vaardigheden. Ook ben je bij ons WA verzekerd.

Informatie:

  • Voor informatie over Vriendenkringen Volwassenen kun je contact opnemen met Aude Logger
    06-41597373 of via alogger@dock.nl.
  • Voor meer informatie over Vriendenkringen Jeugd kunt u contact opnemen met Jacqui Halman
    via jhalman@dock.nl of bel naar 06-38759261

Je kunt ook de website bezoeken: www.vriendenkringenamsterdam.nl.

De mensen van DOCK

Meehelpen in de buurt?

Buurtgenoten kunnen elkaar altijd een handje helpen.

DOCK is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen in de buurt. Dat kan bij van alles zijn: van boodschappen doen voor iemand, helpen bij het ordenen van de administratie tot het geven van computercursussen. Alle soorten vrijwilligers zijn van harte welkom.

Lees verder  

Ik wil mijn hulp aanbieden