DOCK

DOCK Haarlem

Welzijnsorganisatie DOCK Haarlem verbindt en ondersteunt mensen en initiatieven in de wijk. Sociaal werkers, maatschappelijk werkers en sociaal raadslieden werken met en voor de wijkbewoners aan een prettige, veilige en sociale buurt, waar mensen elkaar kennen, goed met elkaar omgaan en elkaar helpen.

Dat doen wij door veel contact te hebben met de wijkbewoners, wijkinitiatieven en organisaties, en door hen onderling te verbinden. Wij praten met mensen over wat ze kunnen en willen, en waar ze moeite mee hebben of tegenaan lopen. We bieden een helpende hand: van het vinden van meer contact met anderen tot het meedenken bij het opzetten van activiteiten. Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en buurtbewoners kan er altijd wel een oplossing gevonden worden!

Ook zijn wij er voor je als het even niet goed gaat, denk aan schulden, problemen thuis of eenzaamheid. Wij verwijzen (in overleg) door naar de juiste plek zoals het Sociaal Wijkteam of onze partners, of we begeleiden mensen om het zelf op te lossen met hulp van familie of buren. DOCK gelooft erin dat we dat niet vóór mensen kunnen of moeten doen, maar vooral mét mensen.

Je vindt ons in wijkcentra, binnen Sociaal Wijkteams en op straat in de wijken Haarlem Noord, Haarlem Oost en Schalkwijk. Contactgegevens van onze wijkcentra vind je op de wijkpagina’s. Doe jij mee met ‘de kracht van wij samen’?

DOCK Zandvoort

Ook inwoners van Zandvoort kunnen terecht bij de maatschappelijk werkers en sociaal raadslieden van DOCK. Voor direct contact zijn zij te bereiken via onderstaande gegevens. Daarbij kun je het Sociaal Wijkteam benaderen voor informatie of advies op het gebied van werk, inkomen, wonen, welzijn en/of zorg. Het Sociaal Wijkteam is gevestigd in het Pluspunt.

Contact

Heb je een vraag of probleem? Of heb je een idee of initiatief voor je buurt? Wil je vrijwilliger worden of stage lopen bij DOCK Haarlem of Zandvoort? Bel of e-mail ons! We denken graag met je mee. Voor vacatures kun je ook terecht op werkenbijdock.nl en haarlemvoorelkaar.nl.

Regiokantoor DOCK Haarlem
Adres: Jan Sluyterslaan 11
Telefoonnummer: 088 – 855 5175
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:30 uur
E-mail: haarlem@dock.nl

Activiteiten

In Haarlem is veel te doen. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op haarlemontmoet.nl.

Hulp Oekraïners in Haarlem

DOCK Haarlem en Haarlem Effect zorgen er vanuit welzijn voor dat vraag en aanbod m.b.t. vluchtelingen uit Oekraïne op elkaar worden aangesloten. Bekijk het overzicht met hulp voor Oekraïners in Haarlem.

Video’s

Zoefzoef met Meneer Van de Poel

Inkomen op Orde

Welzijn op Recept

Lief & Leedstraten

Da Vinci, centrum voor ontmoeting

Indische buurttuin

Volg onze social media:

Ruimteverhuur

Zoek je een ruimte die je kunt huren? Eenmalig of wekelijks? Denk dan eens aan een ruimte in een van onze wijkcentra in Haarlem Noord, Haarlem Oost en Schalkwijk. Neem hiervoor contact op via e-mailadres verhuur.haarlem@dock.nl.

Nieuws

Spel aan Huis: spelen is leren

24 juni 2022
Binnen Spel aan Huis leren kinderen spelenderwijs. Spel aan Huis is voor gezinnen met kinderen tussen de 0 en 7 jaar waarvan de kinderen nog niet zo goed tot spelen komen…
Lees verder

VanHier Haarlem en Gemeente Haarlem ondertekenen contract Gewoon in de Wijk

17 juni 2022
Vandaag kwamen de Gemeente Haarlem en VanHier Haarlem samen in Het Broederhuis om de nieuwe samenwerking te ondertekenen en te vieren. VanHier Haarlem is het samenwerking…
Lees verder

Hulp Oekraïners in Haarlem

02 mei 2022
DOCK Haarlem en Haarlem Effect zorgen er vanuit welzijn voor dat vraag en aanbod m.b.t. vluchtelingen uit Oekraïne op elkaar worden aangesloten. De uitvoer gebeurt vanui…
Lees verder