DOCK

VanHier Haarlem

Sinds 1 januari 2023 is DOCK Haarlem onderdeel van VanHier Haarlem. VanHier Haarlem is een coöperatie van de organisaties DOCK Haarlem, Haarlem Effect, Leger des Heils, perMens, Stichting Ontmoeting en Zorgbalans. Samen met partners en inwoners in de stad gaan wij de opdracht Gewoon in de Wijk organiseren en uitvoeren. Kijk voor meer informatie op vanhierhaarlem.nl.

DOCK Haarlem

Welzijnsorganisatie DOCK Haarlem verbindt en ondersteunt mensen en initiatieven in de wijk. Sociaal werkers, maatschappelijk werkers en sociaal raadslieden werken met en voor de wijkbewoners aan een prettige, veilige en sociale buurt, waar mensen elkaar kennen, goed met elkaar omgaan en elkaar helpen.

Dat doen wij door veel contact te hebben met de wijkbewoners, wijkinitiatieven en organisaties, en door hen onderling te verbinden. Wij praten met mensen over wat ze kunnen en willen, en waar ze moeite mee hebben of tegenaan lopen. We bieden een helpende hand: van het vinden van meer contact met anderen tot het meedenken bij het opzetten van activiteiten. Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en buurtbewoners kan er altijd wel een oplossing gevonden worden!

Ook zijn wij er voor je als het even niet goed gaat, denk aan schulden, problemen thuis of eenzaamheid. Wij verwijzen (in overleg) door naar de juiste plek zoals het Sociaal Wijkteam of onze partners, of we begeleiden mensen om het zelf op te lossen met hulp van familie of buren. DOCK gelooft erin dat we dat niet vóór mensen kunnen of moeten doen, maar vooral mét mensen.

Je vindt ons in wijkcentra, binnen Sociaal Wijkteams en op straat in de wijken Haarlem Noord, Haarlem Oost en Schalkwijk. Contactgegevens van onze wijkcentra vind je op de wijkpagina’s. Doe jij mee met ‘de kracht van wij samen’?

Contact VanHier Haarlem

Heb je een vraag of probleem? Of heb je een idee of initiatief voor je buurt? Wil je vrijwilliger worden of stage lopen bij VanHier Haarlem? Bel of e-mail ons! We denken graag met je mee. Voor vacatures kun je ook terecht op vanhierhaarlem.nl en haarlemvoorelkaar.nl.

Telefoonnummer: 023 212 52 00
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:30 uur
E-mail: info@vanhierhaarlem.nl
Postadres: Postbus 4098, 2003 EB Haarlem

Activiteiten

In Haarlem is veel te doen. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op haarlemontmoet.nl.

Hulp Oekraïners in Haarlem

DOCK Haarlem en Haarlem Effect zorgen er vanuit welzijn voor dat vraag en aanbod m.b.t. vluchtelingen uit Oekraïne op elkaar worden aangesloten. Bekijk het overzicht met hulp voor Oekraïners in Haarlem.

Video’s

Zoefzoef met Meneer Van de Poel

Inkomen op Orde

Welzijn op Recept

Lief & Leedstraten

Da Vinci, centrum voor ontmoeting

Indische buurttuin

Volg VanHier Haarlem:

Ruimteverhuur

Zoek je een ruimte die je kunt huren? Eenmalig of wekelijks? Denk dan eens aan een ruimte in één van onze wijkcentra. Neem hiervoor contact op via e-mailadres locatieplanning@vanhierhaarlem.nl.

Nieuws

Godfried Lambriex wordt eerste bestuurder van VanHier Haarlem

22 december 2022
De coöperatie VanHier Haarlem start op 1 januari 2023. DOCK is daar als medeoprichter en lid van de coöperatie heel blij mee. Het is voor DOCK een belangrijke en innova…
Lees verder

VanHier Haarlem vanaf 2023 aanbieder Gewoon in de Wijk

25 mei 2022
Op woensdag 25 mei werd bekend dat de coöperatie VanHier Haarlem de opdracht Gewoon in de Wijk vanaf 1 januari 2023 gaat uitvoeren. VanHier Haarlem is een nieuw samenwer…
Lees verder

Hulp Oekraïners in Haarlem

02 mei 2022
DOCK Haarlem en Haarlem Effect zorgen er vanuit welzijn voor dat vraag en aanbod m.b.t. vluchtelingen uit Oekraïne op elkaar worden aangesloten. De uitvoer gebeurt vanui…
Lees verder